Τσέλσι, η πρώτη αήττητη μετά από 17 χρόνια!

Από την εποχή του Κυπέλλου UEFA και τη μεγάλη έκπληξη που είχε κάνει η Φέγενορντ με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, η Τσέλσι έγινε η πρώτη που κατάφερε να τερματίσει στο Europa League αήττητη!  



Τσέλσι, η πρώτη αήττητη μετά από 17 χρόνια!

Οι «μπλε» του Λονδίνου κατάφεραν να σημειώσουν 12 νίκες σε 15 παιχνίδια σε όλη την διαδρομή τους από τη φάση των ομίλων μέχρι και τον μεγάλο τελικό του φετινού Europa League, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό τίτλο για πρώτη φορά από το 2013 (και τρίτο μέσα στην τρέχουσα 10ετία), έχοντας σιγουρέψει και τη συμμετοχή τους στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου μέσω της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Το επίτευγμα της Τσέλσι, είχε να σημειωθεί από κάποια άλλη ομάδα στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, από τη Φέγενορντ του 2002!

Οι Ολλανδοί, τότε, είχαν ξεκινήσει από το Champions League, όπου συμμετείχαν αρχικά σε όμιλο με αντιπάλους τις Μπάγερν Μονάχου, Σπάρτα Πράγας και Σπαρτάκ Μόσχας. Τερμάτισαν στην 3η θέση του γκρουπ, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν στο Κύπελλο UEFA εκείνης της αγωνιστικής περιόδου και έφτασαν μέχρι το φινάλε στο τουρνουά, δίχως να σημειώσουν ούτε μια ήττα στα νοκ-άουτ.

Μπαίνοντας από τον τρίτο γύρο, τότε, του θεσμού, ξεπέρασε τα εμπόδια των Φράιμπουργκ, Ρέιντζερς, Αϊντχόφεν (στον «εμφύλιο» των προημιτελικών της διοργάνωσης), Ίντερ (με νίκη στο Μιλάνο και ισοπαλία στο Ρότερνταμ) και στον μεγάλο τελικό επικράτησε 3-2 της Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Κώστας Ζάλιαρης