Ένα μεγάλο χειροκρότημα στο κατόρθωμα του Λι Μπόιερ! (vid)

Όπως το έπραξε και ο Φρανκ Λάμπαρντ μια κατηγορία πιο πάνω, ο Λι Μπόιερ πέτυχε κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο στον πάγκο της Τσάρλτον, στην πρώτη σεζόν της προπονητικής του καριέρας!



Ένα μεγάλο χειροκρότημα στο κατόρθωμα του Λι Μπόιερ! (vid)

Ο 42χρονος προπονητής και πρώην χαφ ομάδων όπως οι Νιούκαστλ, Γουέστ Χαμ, Λιντς και Μπέρμιγχαμ, κατάφερε να στείλει την Τσάρλτον στην Τσάμπιονσιπ την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ομάδα του – από τα τμήματα υποδομής της οποίας ξεκίνησε και την ποδοσφαιρική του καριέρα – έφτασε μέχρι και τον μεγάλο τελικό των playoffs ανόδου της LeagueOne στο «Γουέμπλεϊ», όπου κοντραρίστηκε με την... φορτσάτη και γεμάτη πάθος για τη συνέχιση της αποστολής της μεγάλης επαναφοράς, Σάντερλαντ.

Ο Λι Μπόιερ δεν είχε προηγούμενες εμπειρίες από προπονητική και δη από κατάσταση στην οποία κρίνεται η άνοδος στον τελικό, στο φαντασμαγορικό και επιβλητικό «Γουέμπλεϊ». Δεν είχε καν μπάτζετ το περασμένο καλοκαίρι για να φτιάξει το σύνολο με το οποίο θα ήθελε να δουλέψει.

Στα τελευταία 15 ματς της σεζόν, η Τσάρλτον ηττήθηκε μόλις μια φορά και είχε 10 νίκες για να φτάσει πλέον στην τρομερά ανταγωνιστική Τσάμπιονσιπ τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Μάλιστα, η βαθμολογική συγκομιδή του συλλόγου στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της LeagueOne, ήταν η μεγαλύτερη που έχει επιδείξει το κλαμπ τα τελευταία εφτά χρόνια!

Το γκολ στις καθυστερήσεις του τελικού με τη Σάντερλαντ και παρά την αναποδιά με το αυτογκόλ, έστειλε την Τσάρλτον στον έβδομο ουρανό και τον Μπόιερ, να καταγράφει μια τεράστια επιτυχία στο ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής...

Έγινε ο πρώτος κόουτς των Addicks που πήρε άνοδο με την ομάδα μετά τον Κρις Πάουελ, το 2012 και ο πρώτος που ανέβηκε κατηγορία μέσω των playoffs με τον σύλλογο, μετά τον Άλαν Κέρμπισλεϊ που το 1998 είχε καταφέρει να στείλει την Τσάρλτον στην Πρέμιερ Λιγκ (πάλι με αντίπαλο την Σάντερλαντ στον τελικό).

 

 

Κώστας Ζάλιαρης