Ιστορικό ντεμπούτο για Ντεμπελέ στη Σέλτικ! (vids)

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Σέλτικ που πραγματοποιεί ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα, όντας γεννημένος μέσα στον 21ο αιώνα, έγινε ο νεαρός, Καραμόκο Ντεμπελέ, στο ματς με τη Χαρτς!  



Ιστορικό ντεμπούτο για Ντεμπελέ στη Σέλτικ! (vids)

Ο 16χρονος επιτελικός μέσος, πέρασε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης της Κυριακής απέναντι στη Χαρτς, με τη Σέλτικ να πανηγυρίζει και την κατάκτηση του 8ου διαδοχικού πρωταθλήματος, το οποίο φυσικά είχε εξασφαλίσει αρκετά νωρίτερα.

Γεννημένος το 2003, δηλαδή έναν χρόνο πριν η Άρσεναλ πάρει το αήττητο πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ, ο μικρός είδε το πρώτο φως στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, τον Οκτώβρη του 2016, είχε αρπάξει μια μοναδική ευκαιρία από τα μαλλιά και παρά το γεγονός πως ήταν μόλις 13 ετών, είχε αγωνιστεί με το τμήμα κ-20. Απέναντι σε νεαρούς με πολύ καλύτερη και γερή σωματοδομή από εκείνον, ο πιτσιρικάς Ντεμπελέ είχε εντυπωσιάσει και πλέον το έκανε και με την πρώτη ομάδα της Σέλτικ!

Ο Νιλ Λένον τον χρησιμοποίησε το απόγευμα της Κυριακής στο 2-1 επί της Χαρτς και ο Καραμόκο Ντεμπελέ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Σέλτικ που παίζει στο ανδρικό τμήμα, όντας γεννημένος μέσα στο 21ο αιώνα.

Δείτε τα highlights του από το ιστορικό ντεμπούτο:

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης