Τα δεδομένα για τον σοβαρό κίνδυνο αποκλεισμού της Σίτι από το Τσάμπιονς Λιγκ

Η UEFA θα αποδείξει πως μπορεί να κάνει μια νέα αρχή και να στείλει το μήνυμα. Από την άλλη, αν η Μάντσεστερ Σίτι θα την εκθέσει ανεπανόρθωτα αν καταφέρει ν' αποφύγει τις κατηγορίες για παραβίαση των κανονισμών του FFP. Την ίδια στιγμή, είτε το θέμα θα τρέξει, είτε θα πάει για τη σεζόν 2020-2021. Το θέμα με τον πιθανό αποκλεισμό των «πολιτών» από το Τσάμπιονς Λιγκ φουντώνει...  



Τα δεδομένα για τον σοβαρό κίνδυνο αποκλεισμού της Σίτι από το Τσάμπιονς Λιγκ

Οι Times της Νέας Υόρκης έφεραν στην επιφάνεια το προχωρημένο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι έρευνες της UEFA για τις παραβιάσεις κανονισμών του Financial Fair Play από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας, έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά όσα τους καταλογίζονται και κάνουν μονίμως λόγο για προσπάθεια να φθαρεί το στάτους και το κύρος του συλλόγου που έχει σημειώσει τρομερή πρόοδο τα τελευταία χρόνια με τον Σεΐχη Μανσούρ στην ιδιοκτησία.

Ο τρόπος με τον οποίο το αφεντικό εξ Αραβίας έχει καταφέρει να βάλει χρήματα στα ταμεία παρουσιάζοντάς τα ως επενδύσεις από χορηγίες είναι το κυριότερο θέμα που αποκάλυψαν τα Football Leaks και το Spiegel βάζοντας τη Σίτι σε κίνδυνο και οι New York Times κάνουν λόγο για πιο σοβαρό κίνδυνο από ποτέ.

Ο Ρόρι Σμιθ, επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του δημοφιλούς και σοβαρότατου Μέσου, προσπάθησε ν' αναλύσει την κατάσταση. Ξεκαθάρισε πως είτε η UEFA θ' αποδείξει πως πλέον είναι αμείλικτη στα οικονομικά ζητήματα, είτε θα... καταρρεύσει σαν σαθρό οικοδόμημα το Financial Fair Play σε περίπτωση που όντως υπάρχει ενοχή της ομάδας, αλλά κατάφερε ν' αποφύγει τις κυρώσεις.

Όπως και να 'χει, ο χρόνος για την UEFA αυτή τη στιγμή τελειώνει αν θέλει ν' αποκλείσει τη Σίτι από το Τσάμπιονς Λιγκ. Με τη νέα σεζόν και τους προκριματικούς να ξεκινούν νωρίς μέσα στο καλοκαίρι, είναι πιθανό να μην προλάβει να ολοκληρωθεί η υπόθεση και να μεταφερθεί... για το 2020-2021. Και αν η Σίτι κερδίσει χρόνο είναι πιθανό ν' αποκτήσει και μεγαλύτερη δύναμη στην εναντίωση όσων της καταλογίζονται...

Το θέμα έχει ήδη πολλά επεισόδια και δεν αποκλείεται να προκύψουν και περισσότερα...

Κώστας Ζάλιαρης