Τον σκόρπισε και πέρασε στον τελικό η Τότεναμ!

Αν και πέταξε στα σκουπίδια ένα ολόκληρο πρώτο μέρος, η Τότεναμ έκανε σπουδαίο διπλό στο Άμστερνταμ και διέλυσε τα όνειρα του νεανικού Άγιαξ, τον οποίο κέρδισε με ανατροπή και σκορ 3-2 για να ακολουθήσει την Λίβερπουλ στον τελικό της Μαδρίτης! Εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, με τον Αργεντινό να διορθώνει τα κακώς κείμενα και να πετάει στα ουράνια μετά το γκολ του Λούκας Μόουρα στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.



Τον σκόρπισε και πέρασε στον τελικό η Τότεναμ!

Επηρεασμένη από το ζεστό κλίμα στο γήπεδο του Άγιαξ αλλά και από την όρεξη που έβγαλαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του, η Τότεναμ δεν θα μπορούσε μετά το τέλος των 45' να περιμένει πως θα έχει ελπίδες για να κάνει δεύτερη μεγάλη σερί ανατροπή για μια αγγλική ομάδα στην Ευρώπη, αλλά στο δεύτερο ήταν μεταμορφωμένη και έχοντας και την τύχη στο πλευρό της, στο τέλος πήρε αυτό που άξιζε περισσότερο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Spurs ήταν ο Λούκας Μόουρα, που μετά το πρόσφατο χατ-τρικ του στο πρωτάθλημα πήρε τους Λονδρέζους από το χέρι και στο Champions League σκοράροντας επίσης τρεις φορές για να κάνει μόνος του το... άσσο ημίχρονο, διπλό τελικό. Άξιοι συμπαραστάτες για τον Βραζιλιάνο ήταν ο Ντέλε Άλι με δύο ασίστ αλλά και οι Κίραν Τρίπιερ και Μουσά Σισοκό, με τον πρώτο να μεταμορφώνεται μετά από την επιστροφή από τα αποδυτήρια και να συμβάλει τα μέγιστα στην οργάνωση και την παραγωγή ευκαιριών, και τον δεύτερο να είναι αυτός που στην ουσία κράτησε όρθια την Τότεναμ όταν τίποτα δεν της πήγαινε μέχρι τις διορθωτικές κινήσεις του Ποτσετίνο.

Η ελπίδα είχε ξεθωριάσει κιόλας από το 35ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει αέρα δύο τερμάτων έχοντας ήδη παρακαταθήκη το 0-1 του πρώτου αγώνα πριν μία εβδομάδα, με τον Αίαντα να βρίσκει δίχτυα στο 5ο λεπτό και 30 λεπτά αργότερα για το 2-0. Κάκιστη αμυντική λειτουργία από τους φιλοξενούμενους στο πρώτο τέρμα, με τον Ντε Λιχτ να μένει μόνος του για να σηκώσει την εξέδρα στο πόδι με δυνατή κεφαλιά, στιγμή... Άγιαξ το 2-0, με δυο παίκτες και τελικό αποδέκτη τον Ζίγιεχ να σμπαραλιάζουν τα μετόπισθεν. Εκτός τόπου και χρόνου ο Βίκτορ Γουανιάμα, για τον οποίο τα χρόνια έχουν περάσει και οι τραυματισμοί έχουν αφήσει το στίγμα τους, με τον Ποτσετίνο να καταλαβαίνει το λάθος του και να τον αντικαθιστά στο ημίχρονο.

Η επιλογή του Αργεντινού να βγάλει έναν ανασταλτικό χαφ και στην θέση του να περάσει τον φορ Φερνάντο Γιορέντε άλλαξε τις ισορροπίες και απέδωσε σύντομα καρπούς, με τον Λούκας να συνδυάζεται ιδανικά με τον Ντέλε Άλι για το 2-1 και να επιστρέφει τέσσερα λεπτά αργότερα (55', 59') για να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της γηπεδούχου να απομακρύνει με την μία από την περιοχή της. Το μομέντουμ έφερε ακόμη μεγαλύτερη πίεση, με τις ευκαιρίες να είναι μετρημένες αλλά εξίσου σημαντικές. Στα μισά του δευτέρου μέρους ο Άγιαξ βρήκε μια μίνι αντίδραση και θα μπορούσε να τιμωρήσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά στην καλύτερη στιγμή του η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και σταμάτησε στο δοκάρι όπως είχε γίνει στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο ματς.

Παρά την ένταση του ματς, όλα κάπου έδειχναν πως τελείωσαν, αλλά τα πέντε λεπτά του έξτρα χρόνου έκρυβαν την έκπληξη, με τον Λούκας να πετάγεται και πάλι εκεί που έπρεπε για να σκοράρει για τρίτη φορά στον αγώνα για να βάλει όλη την αποστολή της Τότεναμ μέσα στο χορτάρι, αφού λίγο νωρίτερα ο Άγιαξ είχε προσπαθήσει να κάνει σέντρα με δέκα ποδοσφαιριστές μπας και έχει όλους τους ποδοσφαιρικούς θεούς με το μέρος του για τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που είχαν απομείνει. Μάταια...

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ: Ονάνα, Μαζράουι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Σένε (60' Φέλτμαν), Φαν ντε Μπεεκ (90' Μαγκαλάν), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (67' Σινγκγκράβεν)

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (81' Λαμέλα), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ (82' Ντέιβις), Σισοκό, Γουανιάμα (46' Γιορέντε), Ντέλε Άλι, Έρικσεν, Λούκας Μόουρα, Σον