Η χρονιά που ο Αζάρ... ξεπερνάει και τον καλύτερο εαυτό του! (pic)

Έτοιμος να ξεπεράσει τον καλύτερο εαυτό που έχει επιδείξει σε αυτά τα εφτά χρόνια της παρουσίας του στην Τσέλσι είναι ο Εντέν Αζάρ μέχρι και το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου!  



Η χρονιά που ο Αζάρ... ξεπερνάει και τον καλύτερο εαυτό του! (pic)

Ο... θαυματουργός Βέλγος μεσοεπιθετικός πέτυχε ακόμα δυο γκολ για φέτος, χάρισε στους «μπλε» τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Γουέστ Χαμ το βράδυ της Δευτέρας στο «Στάμφορντ Μπριτζ», το πρώτο από τα δυο προσωπικά του τέρματα στο ματς έκαναν την Ευρώπη να παραμιλάει όλη τη νύχτα με το απίστευτο σλάλομ κόντρα σε πέντε αντιπάλους και ο θρύλος της Τσέλσι πήρε γι' ακόμα μια φορά την ομάδα στις πλάτες του.

Ο Αζάρ έχει φτάσει στα 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη μπλε φανέλα και έχει καταγράψει επίσης 12 ασίστ, σε επιδόσεις που φτάνουν την κορυφαία σεζόν του ever με τη μπλε φανέλα, βάζοντας πλέον στόχο να ξεπεράσει τον καλύτερο εαυτό που έχει παρουσιάσει ποτέ στη μέχρι στιγμής θητεία του στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στον ίδιο αριθμό τερμάτων είχε ολοκληρώσει την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 επί ηγεσίας Ζοσέ Μουρίνιο, με την Τσέλσι να επιστρέφει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! Φέτος δεν υφίσταται ζήτημα... τίτλου για το σύνολο του Μαουρίτσιο Σάρι, που κυνηγάει μια θέση στην πρώτη τετράδα (3η η Τσέλσι με ματς περισσότερο από Άρσεναλ και Τότεναμ αυτή τη στιγμή), αλλά και το φετινό Γιουρόπα Λιγκ, όπου έχει φτάσει στα προημιτελικά και κοντράρεται με τη Σλάβια Πράγας.

Ο Αζάρ, σε σύνολο γκολ/ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, είχε φτάσει στον αριθμό 32 τη σεζόν 2012-2013 (με Ντι Ματέο / Μπενίτε στον πάγκο και την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ), όταν και είχε σκοράρει 13 φορές με 19 ασίστ.

Φέτος, υπολείπεται... ενός γκολ ή ενός «σερβιρίσματος» για να φτάσει τη συμμετοχή του στα 32 γκολ για την Τσέλσι, ωστόσο, έχει ακόμα...ψωμί η σεζόν και μπορεί να ολοκληρώσει την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά με τρόπο που θα τη θυμάται ως την κορυφαία του ever ως μέλος των Λονδρέζων!

Σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, με 16 τέρματα και 12 ασίστ, έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε επίπεδο σκοραρίσματος από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στη Λίγκα, αφού τα 28 γκολ ξεπερνούν την επίδοση του Αγουέρο (19 τέρματα) που έχει συμμετοχή σε 26 γκολ της Μάντσεστερ Σίτι (μαζί με τις 7 ασίστ που έχει μοιράσει). Στα 25 και τα 24 είναι οι Σαλάχ και Στέρλινγκ αντίστοιχα.

Κώστας Ζάλιαρης