Η Φούλαμ έπεσε, γιατί... το άξιζε

Πέρα από το... ντόρο που έκανε στη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2018 και το γεγονός πως απέκτησε μια δεύτερη 11άδα διαθέτοντας 100 εκατομμύρια, η Φούλαμ δεν έπεισε ποτέ πως μπορούσε να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, κουνώντας το μαντήλι του αποχαιρετισμού μετά το 4-1 από τη Γουότφορντ.  



Η Φούλαμ έπεσε, γιατί... το άξιζε

Οι «cottagers» χαρακτηρίζονταν από μια φανερή έλλειψη ισορροπίας και ταυτότητας στον αγωνιστικό χώρο στις αναμετρήσεις.

Η αναρχία στο παιχνίδι της ομάδας ήταν τέτοια που ακόμα και στις περιπτώσεις που έδειχνε να μπορεί να στηριχθεί κάπως στο επιθετικό κομμάτι, στην άμυνα γινόταν... το έλα να δεις. Κάπως έτσι εξηγείται και το γεγονός πως στα τελευταία 13 παιχνίδια της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ μαζί και με αυτό απέναντι στη Γουότφορντ, το βράδυ της Τρίτης, το παθητικό ήταν 2+ τέρματα σε καθένα από αυτά τα ματς!

Η Φούλαμ ολοκληρώνει τη φετινή αγωνιστική περίοδο με υπηρεσιακό κόουτς, ο οποίος, όμως, είναι ο 3ος διαφορετικός άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου του συλλόγου. Η χρονιά ξεκίνησε με Γιοκάνοβιτς, ο Κλαούντιο Ρανιέρι προσελήφθη μήπως και αλλάξει τα πράγματα για να προλάβει το τρένο της επιβίωσης του κλαμπ στη μεγάλη κατηγορία, απέτυχε και στη θέση του απλά παρέμεινε ο Σκοτ Πάρκερ.

Έπειτα και από την εξόρμηση στο «Vicarage Road», από το οποίο έφυγε με το εις βάρος της 4-1 για ν' αποχαιρετήσει την Πρέμιερ Λιγκ, η Φούλαμ μετράει 15 ήττες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία 16 εκτός έδρας ματς (!), ούσα η μοναδική ομάδα του φετινού πρωταθλήματος δίχως θετικό αποτέλεσμα μακριά από το κοινό της!

Μάλιστα, πήρε μόλις 3 πόντους από τους διαθέσιμους 39 μέσα στο τρέχον έτος, ενώ, είχε μονάχα δυο βαθμούς από τους 51 που διεκδίκησε σε έδρες αντιπάλων την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο...

Η αδυναμία των «cottagers» να δημιουργήσουν κινδύνους στα αντίπαλα καρέ (παρά την παρουσία παικτών όπως οι Μίτροβιτς, Σεσενιόν, Σίρλε και Μπάμπελ), ο Ολλανδός φορ που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο έχει συμμετοχή σε 5 τέρματα (τρία γκολ δικά του και δυο ασίστ), με την επίδοση αυτή να είναι τουλάχιστον στα διπλάσια επίπεδα από κάθε άλλον συμπαίκτη του...

Κώστας Ζάλιαρης