Πρώτη και με διαφορά η Λίβερπουλ στα γκολ νίκης από το 90' και μετά!

Η Λίβερπουλ το έκανε ξανά, διατηρείται ολοζώντανη στην υπόθεση του τίτλου σε αυτή τη σκληρή «μάχη» με τη Μάντσεστερ Σίτι και είναι μπροστά με... τεράστια διαφορά απ' όλες τις άλλες ομάδες, όσον αφορά στα γκολ που χάρισαν νίκες από το 90' και μετά!  



Πρώτη και με διαφορά η Λίβερπουλ στα γκολ νίκης από το 90' και μετά!

Οι «κόκκινοι», σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Τότεναμ στο «Άνφιλντ», το απόγευμα της Κυριακής, βρήκαν τη λύση με αρκετό δόση τύχης καθώς στο 90' από γύρισμα του Σαλάχ στη μικρή περιοχή, ο Αλντερβάιρελντ έβαλε το πόδι, έκανε κακή επαφή, δεν πρόλαβε τη μπάλα στη συνέχεια και εν τέλει διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ εν μέσω παροξυσμού.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανέφερε πως «υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάρεις ένα ματς κι εμείς το κάναμε με κακή εμφάνιση μεν, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε, οπότε ποιο το πρόβλημα αυτή τη στιγμή;», γνωρίζοντας πως έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως η τύχη ήταν με το μέρος της ομάδας του.

Η Λίβερπουλ, είναι αυτή που έχει πετύχει περισσότερα γκολ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα από το 90' και μετά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, κερδίζοντας τα παιχνίδια στα οποία έχει κάνει... buzzer beater, όπως θα έλεγε κανείς σε μπασκετικούς όρους.

Οι «κόκκινοι» έχουν σκοράρει 33 φορές από τη στιγμή που εκπνέουν τα 90 λεπτά και αρχίζουν να μετρούν οι καθυστερήσεις, ενώ δεύτερη στη σχετική λίστα, πολύ μακριά από τη Λίβερπουλ, είναι η Άρσεναλ των 25 τερμάτων στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που εξετάζεται.

Τρίτη έρχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μαζί με την Τότεναμ που έχουν σκοράρει 22 φορές στο 90'+, ενώ την 5άδα κλείνει η Τσέλσι των 21 τερμάτων στα χρονικά της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Κώστας Ζάλιαρης