Η Λίβερπουλ πήρε το... θρυλικό φιλικό με την Μίλαν χάρη σε γκολ του Τζέραρντ μπροστά στο KOP (Videos)

Μνήμες από την ποδοσφαιρική τους εποχή ξύπνησαν στο «Άνφιλντ» πρώην παίκτες της Λίβερπουλ και της Μίλαν, οι οποίοι προσέφεραν γκολ και θέαμα με το τελικό 3-2 να αποζημιώνει άπαντες. Πριν το γκολ του Στίβεν Τζέραρντ μπροστά στο KOP κατά το τελευταίο λεπτό του ματς, δίχτυα είχαν βρει οι Τζιμπρίλ Σισέ και Αντρέα Πίρλο, με τον πρώτο να είναι γενικά πολύ καλός, και τον δεύτερο να θυμίζει σε όλους έναν από τους λόγους που έκανε όνομα σκοράροντας ένα υπέροχο φάουλ.



Η Λίβερπουλ πήρε το... θρυλικό φιλικό με την Μίλαν χάρη σε γκολ του Τζέραρντ μπροστά στο KOP (Videos)

Ποδοσφαιρική πανδαισία από όλες τις απόψεις στο Μέρσεϊσαϊντ, με τον κόσμο να έχει την ευκαιρία να δει αστέρες του πρόσφατου παρελθόντος να επιστρέφουν στο χορτάρι και παρά την ηλικία τους να προσφέρουν ένα... decent παιχνίδι. Ξεκίνησαν μουδιασμένες οι δύο ομάδες, με την Λίβερπουλ να είναι αυτή που ανέβασε στροφές αργότερα, κάτι που φάνηκε και από την διακύμανση του σκορ.

Πρώτος βρήκε δίχτυα ο Ρόμπι Φάουλερ, ο οποίος όπως και όταν ήταν ενεργός δεν σταματάει να σκοράρει αφού δεν ήταν η πρώτη φορά (και λογικά ούτε και η τελευταία) που βάζει το όνομά του στην λίστα των σκόρερς σε τέτοια ματς.

 

 

 

Δεν είχαμε άλλα γκολ μέχρι το ημίχρονο αν και δημιουργήθηκαν ευκαιρίες, μία εκ των οποίων έμεινε ημιτελής αφού ο Πίπο Ιντζάγκι ήταν σε θέση οφσάιντ, με τον κόσμο να στέκεται και σε αυτό το συμβάν, ειδικά από την στιγμή που πήρε στον Ιταλό 35 ολόκληρα λεπτά να υποδειχθεί στην... θέση την οποία γεννήθηκε!

Στο δεύτερο μέρος έγιναν επτά αλλαγές από την πλευρά της Λίβερπουλ, με τον Σισέ να είναι μία από αυτές. Ο Γάλλος απέδειξε αμέσως ότι κρατιέται σε πολύ καλή φόρμα αφού συχνά-πυκνά εξέθετε τους αντιπάλους του, για να φτάσει μάλιστα να σκοράρει με όμορφο τελείωμα για το 2-0.

 

Δεν της πήρε πολύ της Μίλαν να ξαναμπεί στο ματς, με τον Πίρλο να στέκεται πίσω από την μπάλα και να την στέλνει να αναπαυθεί στην γωνία του Βέστερβελντ, που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει και το μόνο που έκανε ήταν να κοιτάει την πορεία της μέχρι το τέρμα. Το 2-1 έκανε τους γηπεδούχους να ανέβουν και πάλι ώστε να μην χαλάσουν την γιορτή, αλλά στην πορεία δέχθηκαν την ισοφάριση, με τον Πανκάρο να κάνει το 2-2 κόντρα στην ροή του ματς.

 
 

Και εκεί που όλα έδειχναν ισοπαλία, μίλησε ο αρχηγός! Και δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν τίποτα καλύτερο οι οπαδοί των “κόκκινων”, που είδαν τον Τζέραρντ να βρίσκει στόχο από τα όρια της περιοχής στο τελευταίο λεπτό για να διαμορφώσει το τελικό 3-2.

 
 

Συνολικά από το παιχνίδι αυτό συγκεντρώθηκε περί το ένα εκατομμύριο λίρες για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων (δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω):

 

Γιώργος Σιάφας