Το τεράστιο άλμα του Χάντσον – Οντόι στην Αγγλία

Δίχως να έχει καταγράψει ούτε μια συμμετοχή ως βασικός στην Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα δίχως να έχει προλάβει να παίξει στην εθνική ομάδα Ελπίδων της Αγγλίας (όπου είχε αρχικά κληθεί), ο Χάντσον – Οντόι έκανε τεράστιο άλμα με την απόφαση του Σάουθγκεϊτ να τον καλέσει στους άνδρες των «τριών λιονταριών» έπειτα και από τον αναγκαστικό αποκλεισμό του Λουκ Σο!   



Το τεράστιο άλμα του Χάντσον – Οντόι στην Αγγλία

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου έγινε ο παίκτης για τον οποίο η Μπάγερν Μονάχου κατέθεσε τέσσερις διαφορετικές προσφορές, η Τσέλσι απάντησε σε όλες αρνητικά κλείνοντας την πόρτα και δείχνοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο πως δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρηθεί ο ποδοσφαιριστής και αυτό προκάλεσε και τα διάφορα σενάρια αναφορά με τον χαρακτήρα του Χάντσον – Οντόι.

Ο νεαρός εξτρέμ παρέμεινε προσγειωμένος και ταπεινός, ήταν έτοιμος όταν του παρουσιαζόταν η ευκαιρία για να παίξει και του έδινε χρόνο ο Μαουρίτσιο Σάρι και ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα στους «μπλε» του Λονδίνου. Μάλιστα, ακόμα κι όταν έμπαινε με αλλαγή και σκόραρε, αυτό που είχε να δηλώσει ήταν η δική του ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή και η βοήθεια που θέλει να προσφέρει στην ομάδα, δίχως να θίγει το ζήτημα του μέλλοντός του, του μπλόκο από τον Σάρι σε μια πιθανή μεταγραφή όπου ίσως είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και το γενικότερο ζήτημα που είχε προκύψει με την περίπτωσή του.

Αρχικά, για τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, ο Καλούμ Χάντσον – Οντόι είχε κληθεί στο τμήμα των Ελπίδων, ηλικιακής κατηγορίας κ-21 ετών. Ωστόσο, ελάχιστες ώρες αργότερα και πέρα από τον Τζέιμς Γουόρντ Πρόους που βρήκε μια θέση στην αποστολή των ανδρών της Αγγλίας μετά τις αποχωρήσεις των Λόφτους – Τσικ, Στόουνς και Ντελφ λόγω τραυματισμών, ήρθε η ξαφνική, αλλά δικαιότατη κλήση για τον Χάντσον – Οντόι για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ό,τι αφορά το τμήμα των ανδρών στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των «τριών λιονταριών».

Δίχως συμμετοχές ως βασικός μέχρι στιγμής στην Πρέμιερ Λιγκ, δίχως καν να έχει παίξει στην εθνική ομάδα κ-21, ο νεαρός εξτρέμ της Τσέλσι που φέτος έχει ανεβάσει τις μετοχές του κατακόρυφα ακόμα κι αν αγωνίζεται ως επί το πλείστον ως αλλαγή και παίρνει κυρίως ευκαιρίες στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, είναι το πιο φρέσκο πρόσωπο της Αγγλίας, μαζί και με τον Ντέκλαν Ράις που μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα με το ιρλανδικό εθνόσημο.

Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο που ο Μαουρίτσιο Σάρι στην Τσέλσι δηλώνει ότι θέλει να προστατεύσει τον παίκτη και να μην του ασκεί περισσότερη πίεση από αυτή για την οποία... κατηγορείται ο Τύπος ότι του προσθέτει κάθε φορά γράφοντας για εκείνον και ουσιαστικά πιέζοντας καταστάσεις γύρω από τη φετινή ιδιαίτερη αγωνιστική περίοδο για το νέο αίμα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας...

«Είναι παίκτης με αυτοπεποίθηση, είναι ταλαντούχος και πολύ έξυπνος. Έχω εντυπωσιαστεί βλέποντάς τον να παίζει» είχε δηλώσει ο Μπόθροϊντ, προπονητής του τμήματος Νέων της Αγγλίας, με τον Χάντσον – Οντόι να λέει, αναφορικά με την πρώτη του κλήση στους Άνδρες: «Ήταν μια τρελή μέρα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για την πρώτη μου κλήση... Ήταν τρελή και μεγάλη μέρα γιατί πρώτα ταξίδεψα στο Μπρίστολ για να ενσωματωθώ με το τμήμα κ-21, μετά άκουσα από τον προπονητή να μου λέει ότι έπρεπε να έρθω στους Άνδρες και αρχικά το πήρα για πλάκα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος...».

Κώστας Ζάλιαρης