Γι' αυτό... ξεκίνησε ξανά το πρωτάθλημα

Η Λίβερπουλ απέτυχε να πάρει δυο καθοριστικές νίκες κόντρα σε Λέστερ και Γουέστ Χαμ παρά το γεγονός πως και στα δυο ματς προηγήθηκε στο σκορ, η Μάντσεστερ Σίτι μείωσε στο -3 από την κορυφή και το england365.gr εξηγεί τα θέματα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο για τους «κόκκινους» και ήρθαν τα δύο πολύ στραβά αποτελέσματα...  



Γι' αυτό... ξεκίνησε ξανά το πρωτάθλημα

Τα προβλήματα στην άμυνα συνεχίζονται. Και μπορεί ο Φαν Ντάικ να πρόλαβε ν' αναρρώσει και να παίξει τόσο στο ματς με τη Λέστερ στο ¶νφιλντ όσο και το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου κόντρα στη Γουέστ Χαμ, ωστόσο, το δίδυμο με τον Μάτιπ δεν φαίνεται να λειτουργεί. Και ο Ολλανδός στόπερ, άλλωστε, αναφέρθηκε στις συχνές αλλαγές στο κέντρο των μετόπισθεν και την αρνητική επιρροή που έχουν αυτές στη σταθερότητα. Είχε συνηθίσει τον Γκόμες, εκείνος τραυμτίστηκε, έχει παίξει με τον Λόβρεν, παίζει με τον Μάτιπ και κάτι δείχνει να μην μπορεί να «κουμπώσει» όταν επιστρατεύονται οι εναλλακτικές λύσεις.

Επιπλέον, το ζήτημα στο δεξί άκρο αποκτά πλέον τεράστια σημασία. Ο Αλεξάντερ ¶ρνολντ τραυματίστηκε και δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ο Ναθάνιελ Κλάιν παραχωρήθηκε στη Μπόρνμουθ και στα τελευταία τρία ματς (μαζί και με την πολύ ζόρικη νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας στο ¶νφιλντ), έχουν παίξει οι Μίλνερ και Βαϊνάλντουμ στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αναγκαστικά χαραμίζεται ένας χαφ που θα μπορούσε να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά αυτή τη στιγμή από τους Φαμπίνιο και Κεϊτά και να ελέγξει πολύ καλύτερα το κέντρο για τους «κόκκινους». Στο ματς με τη Γουέστ Χαμ, το βράδυ της Δευτέρας, δεν υπήρχε άξονας για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αφού ήταν πολύ κακή η εμφάνιση των δυο που βρέθηκαν πίσω από τους Μανέ, Φιρμίνο και Λαλάνα. Ακόμα κι αν ο ¶γγλος επιχείρησε να βοηθήσει κάπως πιο κεντρικά παρά το γεγονός πως ήθελε να κάνει το παιχνίδι του από τις πτέρυγες, δεν έσωσε την κατάσταση και την ευκολία με την οποία τα «σφυριά» έκλεβαν μπάλες και έβγαιναν στην επίθεση. Κι ας έκαναν τελείως λανθασμένες επιλογές εκεί, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Μεσοεπιθετικά, πάλι, σε παιχνίδια που θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη έμπνευση, σβελτάδα και αποτελεσματικότητα, αυτά έχουν εξαφανιστεί. Τόσο από τον Σαλάχ, που στο Λονδίνο αντιμετώπισε τρομερά προβλήματα και ουσιαστικά δεν πρόσφερε τίποτα στη Λίβερπουλ, όσο κυρίως από τον Ρομπέρτο Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος έδειχνε παντελώς χαμένος, δεν κατάφερνε να συμμετέχει στις φάσεις, στη μια που έχασε λίγο πριν το γκολ του Μανέ απέδειξε πως δεν του πήγε καθόλου η βραδιά και δεν ήταν καθόλου τυχαίο πως αντικαταστάθηκε από τον Ντίβοκ Οριγκί, μήπως και ο Βέλγος κάνει κάτι καλύτερο.

Ο Μανέ έκανε κάποιες κινήσεις, σκόραρε, αλλά τα μαρκαρίσματα των παικτών της Γουέστ Χαμ ήταν αποτελεσματικά, ενώ, ακόμα ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Κλοπ, είναι πως σε αυτά τα δυο ματς που έχουν χαθεί τα θετικά αποτελέσματα κι ας βρέθηκε η ομάδα του σε θέση ισχύος με το προβάδισμα, δεν έδωσαν τίποτα οι αλλαγές.

Κόντρα στη Λέστερ, ο Στάριτζ για την επίθεση – ξανά με τον Φιρμίνο ν' αποχωρεί από το ματς – δεν πρόλαβε και δεν μπορούσε να δώσει κάτι περισσότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Φαμπίνιο και Λαλάνα που επίσης μπήκαν στο παιχνίδι να μην κάνουν τη διαφορά. Ειδικά ο Ελβετός, μπαίνοντας από τον πάγκο στην αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ, έκανε το ένα λάθος πίσω απ' το άλλο, με τον Κλοπ να τον αγκαλιάζει στο φινάλε και του λέει πιθανότατα να μην το βάλει κάτω και να μην το αφήσει να τον επηρεάσει...

Κώστας Ζάλιαρης