Μια… περιουσία δανεικοί!

Είναι γνωστή η… μανία της Τσέλσι να παραχωρεί δανεικούς ποδοσφαιριστές, όμως μετά την τελευταία μεταγραφική περίοδο το πράμα ξέφυγε! Και αυτό διότι οι προσωρινές αποχωρήσεις τον Μοράτα, Μπατσουαγί και Πούλισιτς ανέβασαν κατακόρυφα το «κοστολόγιο» των δανεικών! Αυτή την στιγμή όσοι λείπουν από τους «μπλε» κοστίζουν πάνω… από 250εκατ. ευρώ!  



Μια… περιουσία δανεικοί!

Με λίγα λόγια περίπου 100εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα είχε δαπανήσει για να αγοράσει το πακέτο των μετοχών της Τσέλσι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς! Άλλες εποχές, άλλες οι αντικειμενικές αξίες.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως το… top 5 των παικτών της Τσέλσι που παίζουν δανεικοί αλλού κοστίζει όσο 2-3 ομάδες μαζί!

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την αγοραστική αξία (μέσω του transfermarkt) των Άλβαρο Μοράτα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κρίστιαν Πούλισιτς (Ντόρτμουντ), Τιεμούε Μπακαγιόκο (Μίλαν), Μίτσι Μπατσουαγί (Κρίσταλ Πάλας) και Κερτ Ζούμα (Έβερτον) διαπιστώσαμε ότι μόνο αυτοί μαζί κοστίζουν 180εκατ. ευρώ!

Στο ρόστερ, ωστόσο, ανήκουν ακόμη… 37 ποδοσφαιριστές που «ψήνονται» σε άλλους συλλόγους. Υπολογίζοντας μαζί και αυτούς, ξεπερνάμε τα 250εκατ. ευρώ! Cool… Αυτή τη στιγμή δηλαδή η Τσέλσι έχει 250εκατ. ευρώ να παίζουν γύρω γύρω στην Ευρώπη.