Αδιανόητο πως στην Αγγλία δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά το VAR!

Είναι παλαβό στην Αγγλία που έχει κάνει όλες τις καινοτομίες στο ποδόσφαιρο, να μην μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος για το VAR και τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στο παιχνίδι της Μίλγουολ με την Έβερτον για το Κύπελλο.  



Αδιανόητο πως στην Αγγλία δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά το VAR!

Είναι πραγματικά απορίας άξιο αυτό που συμβαίνει στην Αγγλία και την ιδιαιτερότητα να χρησιμοποιείται η τεχνολογία του VAR μονάχα στα γήπεδα των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ κι όχι σε αυτά των κλαμπ των χαμηλότερων κατηγοριών.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να δημιουργηθεί το μπάχαλο που παρατηρήθηκε στην αναμέτρηση της Μίλγουολ με την Έβερτον και την αδικία που υπέστη η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος έκανε λόγο για αδικία και είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει έπειτα από την τροπή που πήρε το ματς για την ομάδα του.

Ο Κούπερ, στο 75' ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2 για τα «λιοντάρια» της Τσάμπιονσιπ, προτού το σύνολο του Νιλ Χάρις κάνει τη μεγάλη έκπληξη και πάρει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου με το τελικό 3-2.

Το δεύτερο γκολ της Μίλγουολ δεν έπρεπε να μετρήσει, από τη στιγμή που επιτεύχθηκε με το χέρι, όμως, το VAR δεν λειτουργούσε για να το συμβουλευθεί ο ρέφερι και αυτό, διότι πολύ απλά... δεν λειτουργεί στα γήπεδα των ομάδων της Τσάμπιονσιπ!

Αν το παιχνίδι γινόταν στο «Γκούντισον Παρκ» τότε όλα θα λειτουργούσαν ρολόι και ίσως να είχε διαφορετική έκβαση το ματς με την Έβερτον να έχει πάρει ίσως κάτι καλύτερο, παρ' όλα αυτά, ναι μεν έχει παρθεί η απόφαση για χρήση του VAR στο Κύπελλο, ωστόσο, αυτή η χρήση γίνεται μονάχα... σε όσες τυχερές ομάδες παίξουν σε έδρα της κορυφαίας κατηγορίας που διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Είναι συνάμα αστείο αλλά και τραγικό το γεγονός πως ο κόουτς της Μίλγουολ, Νιλ Χάρις, φώναζε εξαγριωμένος στους υπεύθυνους του γηπέδου να σταματήσουν να προβάλουν στο video-wall του Ντεν τη φάση με το γκολ που πέτυχε ο Κούπερ με το χέρι έπειτα από την απόκρουση του Πίκφορντ σε σουτ του Γουάλας...

Τόσα πράγματα στο αγγλικό ποδόσφαιρο, τόσες πρωτοπορίες και ένα τεράστιο λάθος στο θέμα της χρήσης του VAR!