Γκονζάλο Ιγουαΐν: Όσα πιθανώς (δεν) ξέρετε για τον Pipita!

Μετά και την  ήττα της Τσέλσι με 2-0 στο Λονδρέζικο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο Emirates  η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι δείχνει να υποφέρει τόσο από την έλλειψη κινήτρων και ψυχολογίας όσο και από την παρουσία ενός καθαρόαιμου επιθετικού. Αυτος που θέλει ο Σάρι είναι  ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν που αναμένεται να φορέσει τη «μπλε» φανέλα και να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του και το england365 παρουσιάζει ορισμένα στοιχεία που σημάδεψαν τη ζωή του Αργεντινού φορ.   



Γκονζάλο Ιγουαΐν: Όσα πιθανώς (δεν) ξέρετε για τον Pipita!
Γκονζάλο ή αλλιώς «El Pipita»

Σύμφωνα με την παράδοση στις ισπανόφωνες χώρες της Λατινικής Αμερικής, ο Ιγουαΐν είναι ο επόμενος στη σειρά για να κληρονομήσει το ψευδώνυμο του πατέρα του. Και ποιο ήταν άραγε αυτό; Αν υποθέσουμε πως τα παρατσούκλια προέρχονται από κάποιο γνώρισμα του χαρακτήρα ή της εξωτερικής εμφάνισης των προγόνων μας, τότε θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως στην οικογένεια του Ιγκουαϊν χαρακτηρίζονταν μάλλον από μια μεγάλη μύτη. Ως εκ τούτου ο Αργεντινός φορ έμεινε γνωστός ως «El Pipa», «El Pipita»  (The Pipe).

Ένας Αργεντινός …από την Γαλλία 

Ο μεγαλόσωμος επιθετικός γεννήθηκε στη Βρέστη της βορειοδυτικής Γαλλίας και έτσι κατέχει και την γαλλική ιθαγένεια παράλληλα με την αργεντίνικη εθνικότητα του. Ο ίδιος βέβαια δεν μιλά την γαλλική ίσως λόγω του ότι η οικογένεια του εγκατέλειψε την Ευρώπη όταν ήταν 10 ετών. Ωστόσο, η διπλή υπηκοότητα του στάθηκε προβληματική, όταν κλήθηκε να αποφασίσει με το εθνόσημο ποιας χώρας θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ, απορρίπτοντας μάλιστα και τις δυο προσκλήσεις προτού εκπροσωπήσει την Αργεντινή. Σήμερα, ο Ιγουαΐν βρίσκεται μεταξύ των τριών παικτών που ενώ έχουν γεννηθεί σε ξένο έδαφος, εντούτοις αγωνίστηκαν με την φανέλα της Αργεντινής σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο της ΦΙΦΑ.

Το «bullying» για το βάρος του 

Το θέμα των παραπανίσιων κιλών του Ιγκουαϊν έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα δημοσιογραφικά μέσα ανά τον κόσμο. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2016 στο ντεμπούτο του με τα χρώματα της Γιουβέντους στο ματς απέναντι στην Γουέστ Χαμ, οι οπαδοί της ομάδας δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός πως η φανέλα του Ιγκουαϊν ασφυκτιούσε λόγω του αυξημένου του βάρους. Μια παρατήρηση που δεν έμεινε ασχολίαστη και από τον πρώην άσο της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, Ρόμπερτ Προσινέτσκι, που ανέφερε με πικρόχολη διάθεση σχετικά με τον Ιγουαΐν: «Πληρώνουν 94 εκατομμύρια γι 'αυτόν και εκείνος έφτασε να μοιάζει με ένα μικρό χοίρο»!

O ίδιος ο Γκονζάλο ωστόσο δεν έμεινε αμέτοχος στις ρατσιστικές επιθέσεις που δεχόταν, απαντώντας στους επικριτές του κατηγορηματικά: «Εσείς συνεχίστε να με αποκαλείται χοντρό και εγώ θα συνεχίσω να σκοράρω!». Ο ιταλικός σύλλογος από την πλευρά του έθεσε τον Ιγουαΐν σε αυστηρή δίαιτα, την οποία φέρεται να ακολουθεί μέχρι νεωτέρας!

Από πρώτος σκόρερ… πρωταγωνιστής σε χαρτί τουαλέτας

Κατά την περίοδο 2015-2016 ο Γκονζάλο υπήρξε ο απόλυτος ρέκορντμαν της Νάπολι, σημειώνοντας 36 γκολ σε 35 αγώνες και διεκδικώντας έτσι το τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Serie A. Οι φίλοι της ομάδας ωστόσο δεν στάθηκαν στην αγωνιστική του επίδοση καθώς φάνηκε να μην συγχωρούν την κίνηση του να μεταπηδήσει στην Γιουβέντους έναντι 94 εκατομμυρίων ευρώ στο τέλος της σεζόν. Μόνο θερμή δεν θα χαρακτήριζε κανείς την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Ναπολιτάνοι τον Απρίλιο του 2017, όταν ήρθε αντιμέτωπος με μια σειρά χαρτιών τουαλέτας με το πρόσωπο του τυπωμένο επάνω. 

Ο επαναστάτης… Ιγουαΐν 

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο 31χρονος φορ αποκάλυψε στα 3 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram το νέο τατουάζ που κοσμεί την σπονδυλική του στήλη, ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα και την επαναστατική του φύση. «Hasta la victoria siempre» ή αλλιώς «μέχρι τη νίκη για πάντα», είναι η περίφημη ρήση του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, που φαίνεται να εκφράζει τα πιστεύω του Αργεντινού σταρ. 

Τελικά... τον κέρδισε το ποδόσφαιρο 

Ένα στοιχείο που δεν είναι ευρέως γνωστό στο ποδοσφαιρικό κοινό, είναι η αγάπη που έτρεφε σε νεότερη ηλικία ο Γκονζάλο στο τένις και στον Ράφαελ Ναδάλ. «Μου αρέσει το τένις. Θα ήθελα να είμαι τενίστας, αλλά το όνειρό μου ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής και το πραγματοποίησα» θα ομολογήσει. Συμπέρασμα; Το τένις μπορεί να έχασε έναν επίδοξο αθλητή. Το ποδόσφαιρο όμως σίγουρα κέρδισε. 

Ποδοσφαιρική οικογένεια από κούνια!

Το ποδοσφαιρικό γονίδιο θα έλεγε κανείς πως πέρασε για τα καλά στην οικογένεια του Ιγκουαϊν, καθώς ο πατέρας του Τζορτζ και ο μεγαλύτερος αδερφός του Φεντερίκο Ιγουαΐν, ξεκίνησαν την καριέρα τους αγωνιζόμενοι με την φανέλα της Ρίβερ Πλέϊτ. Μάλιστα ο τελευταίος αγωνίζεται σήμερα ως μέσος στην Κολούμπους Κρου, ενώ ο έτερος αδερφός της οικογένειας Νικόλας Ιγουαΐν εργάζεται ως ατζέντης. 

Ο «δεύτερος» πατέρας του, Μαουρίτσιο Σάρι 

Κατά τη θητεία του στη Νάπολι ο Γκονζάλο μαθήτευσε στο πλευρό του Μαουρίτσιο Σάρι, στον οποίο και οφείλει μεγάλο μέρος της αγωνιστικής του βελτίωσης. Ειδικότερα, ο Ναπολιτάνος τεχνικός σχεδίασε ένα αυστηρό εκπαιδευτικό καθεστώς για τον Αργεντινό με σκοπό να τον καταστήσει περισσότερο ενεργητικό και λιγότερο άκαμπτο. «Με έκανε να αισθάνομαι σαν ένας παίκτης που είναι απαραίτητος. Είναι κάτι σαν πατέρας για μένα», θα παραδεχτεί σε συνέντευξη του. Ως εκ τούτου, το μόνο που μένει πλέον είναι να φανεί αν οι δρόμοι των δυο αντρών θα ξαναδιασταυρωθούν. 

Κωνσταντίνα Θεοδώρου