Ανανέωσε για έναν χρόνο ο Ιάπωνας που παίζει μπάλα από το 1986!

Λένε πως ο χρόνος δεν νικιέται. Θεωρείσαι ιδιαίτερος όταν καταφέρνεις απλά να τον ξεγελάσεις. Εμείς πάντως αδυνατούμε να προσδιορίσουμε τι από τα δύο έχει καταφέρει ο Καζουγιόσι Μιούρα συνεχίζοντας να παίζει ποδόσφαιρο λίγο πριν κλείσει το 52ο έτος της ηλικίας του!



Ανανέωσε για έναν χρόνο ο Ιάπωνας που παίζει μπάλα από το 1986!

Η Yokohama FC (σ.σ. σύλλογος της 2ης κατηγορίας του Ιαπωνικού ποδοσφαίρου) ανακοίνωσε το Σάββατο (12/1) την μονοετή ανανέωση της συνεργασίας της με τον Ιάπωνα επιθετικό, ο οποίος γεννήθηκε 26 Φεβρουαρίου του 1967 και παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο από το 1986. Τη χρονιά δηλαδή που γεννήθηκε ο Τζέιμς Μίλνερ της Λίβερπουλ! Τη χρονιά που σημειώθηκε στο Τσέρνομπιλ το μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Περίπου 33 χρόνια πριν...

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το «φαινόμενο» απασχολεί τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Πρόκειται άλλωστε για τον άνθρωπο που έσπασε το Φεβρουάριο του 2017 το ρεκόρ του γηραιότερου ποδοσφαιριστή που έπαιξε ποδόσφαιρο, ένα επίτευγμα που ανήκε έως τότε στον θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου, Σερ Στάνλεϊ Μάθιους!

To Mάρτιο της ίδιας χρονιάς (2017) και σε ηλικία 50 ετών έγινε επίσης ο γηραιότερος παίκτης στα χρονικά του αθλήματος που σκόραρε σε επίσημο ματς ενώ πολλοί από εσάς ίσως τον θυμούνται από το πρόσφατο αφιέρωμα του Enlgland365.gr, μέσα από το οποίο σημειώναμε πως πρόκειται για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που συνδέει το FIFA 96 με το FIFA 19!

Για να συλλάβετε το μέγεθος της υπέρβασης στη συγκεκριμένη περίπτωση, φανταστείτε απλά να έπαιζε ακόμη ποδόσφαιρο ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, ο οποίος γεννήθηκε 8 μέρες πριν από τον Μιούρα και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το καλοκαίρι του 2004!

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας μετρά έως σήμερα 174 γκολ σε 580 επίσημες εμφανίσεις ενώ κατά τη διάρκεια της πολυετούς σταδιοδρομίας του έχει περάσει και τα σύνορα της χώρας του για να αγωνιστεί σε Βραζιλία (Σάντος), Κροατία (Διναμό Ζάγκρεμπ), Αυστραλία και Ιταλία, όπου με τη φανέλα της Τζένοα έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που «έγραψε» συμμετοχή σε αγώνα της Serie A’.

Ο μοναδικός παίκτης του FIFA 96 που συνεχίζει να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο...

Με την Εθνική της χώρας του πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 1990, σημείωσε 89 «παραστάσεις» συνοδευόμενες από 55 γκολ και αποσύρθηκε πριν από σχεδόν 19 χρόνια (6/6/2000), σκοράροντας ένα τέρμα σε φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Τζαμάικα (4-0)...

Ο Καζουγιόσι Μιούρα εν δράσει...

Γιάννης Τζιουμακλής