Η νύχτα που ο Ανρί... θυμήθηκε πως είναι να σκοράρεις με την ομάδα που αγαπάς (vid)

Ήταν Ιανουάριος του 2012, τέτοια μέρα, 9η του μηνός, όταν ο Τιερί Ανρί, με τη φανέλα της Άρσεναλ γι' ακόμα μια φορά, βρήκε δίχτυα με το χαρακτηριστικό του πλασέ και δήλωσε πως «θυμήθηκα το αίσθημα που έχεις όταν σκοράρεις με την ομάδα που αγαπάς...».  



Η νύχτα που ο Ανρί... θυμήθηκε πως είναι να σκοράρεις με την ομάδα που αγαπάς (vid)

Ο Γάλλος θρύλος των «κανονιέρηδων» είχε αποχωρήσει από το κλαμπ το 2007 προκειμένου να παίξει στη Μπαρτσελόνα και αγωνίστηκε πάλι στην Άρσεναλ το 2012, επιστρέφοντας με τη μορφή δανεισμού από τη New York Red Bulls.

Έχοντας δώσει το «παρών» στην εκδήλωση για την αποκάλυψη της προτομής του έξω από το «Έμιρεϊτς», λίγες μέρες πριν από το παιχνίδι με τη Λιντς για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Ανρί είχε αρχίσει να αισθάνεται ξανά μέλος, πολύ δυνατά, ενεργό μέλος του συλλόγου με τον οποίο μεγαλούργησε και έχει πλέον συνδεθεί άρρηκτα.

Ο νυν κόουτς της Μονακό, την 9η Ιανουαρίου του 2012, σκοράρει απέναντι στα «παγώνια», πανηγυρίζει σαν τρελός, αγκαλιάζει τον Βενγκέρ και βιώνει μια από τις πιο ωραίες στιγμές της παρουσίας του στην Άρσεναλ, στο δεύτερο σύντομο πέρασμά του από την ομάδα.

Λίγες μέρες αργότερα θα έβρισκε δίχτυα και απέναντι στη Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός», αποχαιρετώντας την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο, αφού δεν γινόταν να παραμείνει όσο κι αν το ήθελε και ο ίδιος, αλλά και ο Αλσατός κόουτς που βρισκόταν τότε στον πάγκο...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης