Πως η Μπουντεσλίγκα «βλέπει» τα διαμάντια που οι αγγλικές ομάδες αγνοούν!

Ο Τζέιντον Σάντσο κυνήγησε την ευκαιρία του στη Γερμανία και δικαιώθηκε αφού στη Σίτι δεν τον πίστεψαν. Εκεί πήγε και  ο Λούκμαν της Έβερτον ενώ σειρά  τώρα έχει ο Χάντσον Οντόι και αύριο ίσως ο Φόντεν ή ο Χάρι Γουίλσον. Για τις αγγλικές  ομάδες που δεν βοηθάνε τα παιδιά τους γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Πως η Μπουντεσλίγκα «βλέπει» τα διαμάντια που οι αγγλικές ομάδες αγνοούν!

Για τον Σάντσο τα πράγματα πλέον είναι πολύ απλά. Αποτελεί έναν από τους πυλώνες της επίδοξης πρωταθλήτριας στην Μπουντεσλίγκα, Μπορούσια Ντόρτμουντ, παίζει βασικός στο πρωτάθλημα και στο Champions League και κλήθηκε στην Εθνική ομάδα από τον Σαουθγκέιτ. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν επέλεγε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Σίτι, όπου θα είχε καταλήξει δανεικός σε κάποια ομάδα της Τσάμπιονσιπ! Αντίθετα τώρα έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής,  έχει ανεβάσει την αξία της μετοχής του και γίνεται  ένας παίκτης που σιγά-σιγά τον βλέπεις πως στα χέρια του Λουσιάν Φαβρ  μεγαλώνει και ωριμάζει.

Πέρσι ο Αντεμόλα Λούκμαν προτίμησε να φύγει από την Έβερτον και αντί να δεχθεί πάει δανεικός στην Τσάμπιονσιπ, ο ατζέντης του κανόνισε να μετακινηθεί στην Λειψία. Οι εμφανίσεις του ήταν τόσο καλές, ώστε η γερμανική ομάδα τον ήθελε για μόνιμα ωστόσο η Έβερτον αρνήθηκε και έτσι επέστρεψε στο Γκούντισον Παρκ. Αργά ή γρήγορα όμως θα πρέπει να πάρει την απόφαση του, αφού εξακολουθεί και δεν παίρνει ευκαιρίες από τον Μάρκο Σίλβα, οπότε πιθανώς η Μπουντεσλίγκα να αποτελέσει και γι’αυτόν ξανά  μία εξαιρετική λύση.

Αυτός που τώρα μπαίνει στο κάδρο είναι ο Χάντσον Οντόι. Οι σκάουτερ της Μπάγερν πιστεύουν πως έχει τις ίδιες προδιαγραφές με τον Αζάρ στην ηλικία του και προσφέρουν στην Τσέλσι 25 εκατομμύρια ευρώ για μα τον αποκτήσουν, με τους μπλε να αρνούνται αλλά είναι θέμα χρόνου να συμφωνήσουν. Και αυτό γιατί ο παίκτης δεν θέλει να ανανεώσει, βλέποντας πως ο Σάρι όπως και νωρίτερα ο Κόντε δεν πιστεύουν  στις δυνατότητές του. Μου έλεγε  άνθρωπος που ξέρει όσο λίγοι τα πράγματα της Μπάγερν , πως τρίβουν τα χέρια τους οι Γερμανοί βλέποντας την Τσέλσι να μην αντιλαμβάνεται το τι διαμάντι έχει στα χέρια της! Σε όποια ματς  αγωνίστηκε ήταν σημαντικός και πιθανώς οι περισσότεροι να τον θυμούνται από την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε εναντίον του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του Στάμφορντ Μπριτζ στα τέλη Νοέμβρη. Ο νεαρός Άγγλος χάφ  που παίζει με την ίδια άνεση και στα άκρα, νιώθει πως η μετακίνηση στην Μπάγερν θα του δώσει την ευκαιρία όπως έγινε και με τον Σάντσο, να κάνει ένα restart στην καριέρα του και γιατί όχι να αρχίσει να λογίζεται σοβαρά στα πλάνα της εθνικής Αγγλίας.

Μία ίδια περίπτωση αργά η γρήγορα θα είναι και ο Φόντεν της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γκουαρντιόλα  λέει πως τον πιστεύει πολύ ωστόσο ο χρόνος συμμετοχής παραμένει περιορισμένος, με τον παίκτη να αρχίσει να ακούει τις σειρήνες από Γερμανία  κι αυτός όπως έκανε και ο φίλος του από τις μικρές εθνικές της Αγγλίας, ο Σαντσο που αρνήθηκε το πανάκριβο συμβόλαιο που του πρότειναν οι «πολίτες» προκειμένου να βρει χρόνο συμμετοχής κάπου αλλού. Η μόνη ίσως διαφοροποίηση στην περίπτωση του Φόντεν ίσως είναι πως  ολοι στην οικογένεια είναι φανατικοί οπαδοί της Σίτι  και ο ίδιος μεγαλωμένος στο γήπεδο από παιδί όπου ήταν και μασκότ σε κάποιες περιπτώσεις. 

Μια περίπτωση που απασχολεί φέτος πολύ είναι ο Χάρι Γουίλσον που κάνει πράγματα και θαματα με τη Ντέρμπι Κάουντι στην Τσάμπιονσιπ. Ο νεαρός  που το 2013 έγινε ο νεότερος που φόρεσε την φανέλα της εθνικής ομάδας της Ουσλίας παίρνοντας το ρεκορ από τον Γκάρεθ Μπέιλ νιώθει πως έφτασε η ώρα του για να πάρει την ευκαιρία στη Λίβερπουλ και αν αυτό δεν συμβεί το επόμενο καλοκαίρι τότε μνηστήρες από την Γερμανία είναι αρκετοί που θα τον ήθελαν.

Στο κάδρο μπαίνει και η συζήτηση για την περίπτωση του Λόφτους Τσικ όποιος χάσει αρκετό καιρό από την καριέρα του περιμένοντας την ευκαιρία στην Τσέλσι, όπου δε χρησιμοποιείται όσο θα ήθελε και που η Γκλαντμπαχ  ήταν διατεθειμένη να του δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσει κι αυτός στην Μπουντεσλίγκα την ευκαιρία του πριν μερικούς  μήνες. 

Για αυτήν πιο χαρισματική φουρνιά που έχει βγάλει το αγγλικό ποδόσφαιρο εδώ και πολύ καιρό και που  σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες  διακρίθηκε τα τελευταία χρόνια κατακτώντας τίτλους σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι απορίας άξιο τι δεν βλέπουν οι αγγλικοί σύλλογοι και αντίθετα αντιλαμβάνονται αμέσως οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα! Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή και έχει να κάνει με το πόσο πολύ είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στους νέους οι γερμανικές ομάδες.

Αυτό αντικατοπτρίζεται και στους ντόπιους ποδοσφαιριστές τους οι οποίοι πάρα πολύ γρήγορα παίρνουν  τις ευκαιρίες τους γι’ αυτό άλλωστε έχουν μια πανίσχυρη εθνική ομάδα διαχρονικά, σε αντίθεση με τις αγγλικές  που δεν πιστεύουν τα δικά τους παιδιά και προτιμούν και επενδύουν σε ξένους αμφίβολης ποιότητας επειδή υπάρχουν ατελείωτα χρήματα! Και η περίπτωση του Σάντσο όπως και τώρα αυτή του Χάντσον Οντόι οφείλουν να γίνουν μαθήματα στους συλλόγους της Premier League.