Οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ δικαιολογίες ποδοσφαιριστών!

Είστε σίγουροι ότι τα έχετε ακούσει κάθε λογής δικαιολογία; Αν ναι, καλό είναι να αναθεωρήσετε! Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο… ακραίες δικαιολογίες από τον χώρο του ποδοσφαίρου και η αλήθεια είναι ότι- παλέψαμε μεν- αλλά δεν μπορέσαμε να… πιστέψουμε στα αυτιά μας!



Οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ δικαιολογίες ποδοσφαιριστών!

Πάμε να δούμε ορισμένες:

Ο Μάριο Μπαλοτέλι πρωταγωνίστησε σε ένα τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητό του το 2012. Έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι είχε στις τσέπες του 5.000 ευρώ σε μετρητά. Οι αστυνομικοί των ρώτησαν, φυσικά, για ποιο λόγο κρατά τόσα χρήματα πάνω του, με τον Ιταλό επιθετικό να απαντά: «Επειδή είμαι πλούσιος…»!

Επόμενος στη λίστα είναι ο… πολύς Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Την περσινή σεζόν, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Μπόρνμουθ, ο Τάιρον Μινγκς τον μάρκαρε άτσαλα, χτυπώντας τον στο πόδι! Ο Σουηδός δεν το… ξέχασε και σε μια επόμενη φάση έδωσε αγκωνιά στον ποδοσφαιριστή των αντιπάλων σε εναέρια μονομαχία! Μετά το τέλος του αγώνα οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για το αντιαθλητικό του μαρκάρισμα και η απάντηση του Ζλάταν τους… αποστόμωσε: «Δεν φταίω εγώ. Εκείνος προσγειώθηκε στον αγκώνα μου»! Θρύλος!

Πάμε τώρα στον Γιάγια Τουρέ και στη δικαιολογία που σκαρφίστηκε- όπως πολλοί θυμάστε- για να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2014. Ο Ιβοριανός μέσος παρουσίασε τάσεις φυγής από τον σύλλογο, επειδή – όπως ο ίδιος τόνισε- είχε απογοητευτεί με τους διοικούντες που ξέχασαν τα γενέθλια του!

Η επόμενη… τρελή δικαιολογία προέρχεται από τον σπουδαίο Φραντσέσκο Τότι! Μετά το 0-0 απέναντι στη Δανία για το Euro 2004, ο επιθετικός των Ιταλών κλήθηκε να εξηγήσει τους λόγους της κακής του απόδοσης! Προς έκπληξή τους, οι δημοσιογράφοι δεν άκουσαν έναν, αλλά δύο «πειστικούς» λόγους! Πρώτον, ότι το χορτάρι ήταν πολύ… ζεστό και δεύτερον, ότι ο ίδιος δυσκολευόταν επειδή οι κάλτσες του ήταν πολύ σφιχτές!

Συνεχίζουμε με εθνικές ομάδες και την περίφημη δαγκωματιά του Λουίς Σουάρεζ στον Τζιόρτζιο Κιελίνι στο Μουντιάλ του 2014. Ο Ουρουγουανός αποβλήθηκε και ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής υποστήριξε ότι στη συγκεκριμένη φάση έχασε τη ισορροπία του και τα δόντια του… προσγειώθηκαν στο λαιμό του Ιταλού αμυντικού! Βέβαια, δεν τη γλίτωσε αφού η FIFA του επέβαλλε ποινή απουσίας από τα γήπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η τελευταία… ακραία δικαιολογία προέρχεται από το «Clasico»! Στην αναμέτρηση για το Σούπερ Καπ Ισπανίας το 2012, οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης δεν… χώνεψαν την ήττα από την Μπαρτσελόνα, που προήλθε από γκολ του Μέσι στο 88’, και μετά το ματς απέδωσαν το στραβό αποτέλεσμα στα… ball boys που καθυστερούσαν να δώσουν τις μπάλες. Τότε, μάλιστα, είχε ακουστεί και η ατάκα ΕΠΟΣ του Ζοσέ Μουρίνιο: «Δεν μας έκανε εντύπωση. Ξέρουμε ότι είναι τακτική των μικρών ομάδων»!