Ο Στέρλινγκ αποδεικνύει πως το ταλέντο δεν αρκεί χωρίς δουλειά

Θα μπορούσε να έχει... εξαφανιστεί από τον χάρτη. Θα μπορούσε να έχει χαρακτηριστεί ακόμα ένας από αυτούς που έλαμψαν για λίγο αλλά αδίκησαν τον εαυτό τους. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ, όμως, δούλεψε τόσο, ώστε πλέον να διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου της σεζόν με τις εμφανίσεις και την συμβολή του στα επιτυχημένα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Σίτι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Ο Στέρλινγκ αποδεικνύει πως το ταλέντο δεν αρκεί χωρίς δουλειά

Χωρίς δεύτερη κουβέντα, ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι ο κορυφαίος Άγγλος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή και ίσως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ!

Είναι τρομερό το πόσο έχει βελτιώσει τα πάντα στο παιχνίδι του υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, είναι σαφέστατα όσα έχει δουλέψει με τον Καταλανό προπονητή στη Σίτι και πλέον, δικαιώνεται πλήρως για την επιλογή του να φύγει από τη Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς το 2015 και να κυνηγήσει σε σταθερή βάση τίτλους και παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους «πολίτες».

Μαζί με την ομάδα του Μάντσεστερ, έχει βγει απόλυτα κερδισμένη από την πρόοδο του Στέρλινγκ και η εθνική ομάδα της Αγγλίας. Πλέον, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αλλάξει τρομερά τη συνολική του παρουσία στο παιχνίδι, έχει βάλει το γκολ σε μόνιμη βάση στο ρεπερτόριό του και δημιουργεί συνεχώς φάσεις για γκολ με την κίνησή του που... δεν σταματάει ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι από το Euro του 2016 και την απογοητευτική εμφάνιση της Αγγλίας στη διοργάνωση με τον αποκλεισμό από την Ισλανδία, ο Ραχίμ Στέρλινγκ είχε γίνει εξιλαστήριο θύμα, έπειτα ήρθε η πρώτη πολύ κακή σεζόν του Γκουαρδιόλα στη Σίτι και πραγματικά αυτό που έχει καταφέρει το 2018, είναι το απόλυτο δείγμα του πόσο πολύ μπορεί ένας παίκτης να αλλάξει τα πράγματα και να βάλει στόχο τη βελτίωσή του.

Το καλοκαίρι του 2017 γινόταν λόγος για πιθανή αποχώρησή του από το Etihad με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην έχει πειστεί για την αξία του Στέρλινγκ, ωστόσο εκείνος δούλεψε πολύ και απέδειξε πως κανείς δεν χάνεται όταν συνεχίζει την προσπάθεια και δεν τα παρατάει.

Με την εικόνα που παρουσιάζει πλέον και με τις εμφανίσεις του που τον κάνουν να ξεχωρίζει σε κάθε ματς της Σίτι, θέτοντάς τον συνεχώς υποψήφιο για καλύτερο παίκτη του κάθε αγώνα, ο Άγγλος διεκδικεί και τον τίτλο του κορυφαίου της σεζόν.

Χωρίς όλη αυτή την προσπάθεια που έχει καταβάλει, ο Στέρλινγκ θα μπορούσε να έχει γίνει ακόμα ένα αστεράκι του οποίου η λάμψη θα είχε σβήσει έπειτα από το ξεπέταγμά του στη Λίβερπουλ επί Ρότζερς το 2014, παρ' όλα αυτά, πήρε την καριέρα του στα χέρια του και μέχρι στιγμής, πετυχαίνει!