Πρέμιερ Λιγκ-14η Αγωνιστική (Preview)

Έξι αναμετρήσεις περιλαμβάνει το Σαββατιάτικο (1/12) πρόγραμμα για τη 14η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Πρέμιερ Λιγκ-14η Αγωνιστική (Preview)

Η αυλαία άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (30/11) στο Κάρντιφ, με το συγκρότημα του Νιλ Γουόρνοκ να επικρατεί με ανατροπή και σκορ 2-1 της Γουλβς. Πάμε στα σημερινά...

Μάντσεστερ Σίτι-Μπόρνμουθ

Ευκαιρία να ανοίξει τη διαφορά της από τη Λίβερπουλ στους πέντε βαθμούς έχει η Μάντσεστερ Σίτι, μια ημέρα πριν οι «κόκκινοι» αναμετρηθούν με την Έβερτον στο «Άνφιλντ» για το ντέρμπι του Λίβερπουλ. Οι «πολίτες» δεν έχουν ηττηθεί ποτέ από την Μπόρνμουθ στην πρώτη κατηγορία, παρουσιάζοντας απολογισμό με 10 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ενδέχεται να προβεί σε rotation, τη στιγμή που η συμμετοχή των Μπερνάρντο Σίλβα, Ιλκάι Γκουντογκάν και Γκάμπριελ Ζέσους θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Οι τρεις άσοι απουσίασαν λόγω τραυματισμών από το μεσοβδόμαδο (27/11) εκτός έδρας ματς με τη Λυών στο Τσάμπιονς Λιγκ (2-2).

Κρίσταλ Πάλας-Μπέρνλι

Την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στη φετινή σεζόν θα ψάξουν οι «αετοί», οι οποίοι έχουν συλλέξεις μόλις 2 βαθμούς από τις 6 αναμετρήσεις που έχουν δώσει στο «Σέλχαρστ Παρκ». Το συγκρότημα του Χότζον προέρχεται πάντως από την ισοπαλία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (0-0), τη στιγμή που η Μπέρνλι αναζητά το πρώτο της «τρίποντο» μετά τις 30 Σεπτεμβρίου (σ.σ. 2-1 την Κάρντιφ εκτός έδρας). Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 9 βαθμούς σε 17η και 18η θέση.

Λέστερ-Γουότφορντ

Μόνο νίκες έχει να επιδείξει η Λέστερ όταν υποδέχεται τη Γουότφορντ στο «Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ». Οι «αλεπούδες» έχουν επικρατήσει στο σύνολο των τεσσάρων περιπτώσεων που φιλοξένησαν τις «σφήκες» για την Πρέμιερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι πάντως προέρχονται από βδομάδα ανανεώσεων, με τον Χάβι Γκράθια αλλά και τον Ισαάκ Σαξές να υπογράφουν νέα συμβόλαια με το σύλλογο.

Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ

Την παρθενική του εμφάνιση στη φετινή σεζόν ενδέχεται να πραγματοποιήσει ο Άντι Κάρολ. Ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ δεν έχει αγωνιστεί φέτος λόγω προβλήματος τραυματισμού στο γόνατο αλλά έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων εδώ και δύο εβδομάδες. Οι «καρακάξες» προέρχονται από τρεις σερί νίκες (σ.σ. Γουότφορντ, Μπόρνμουθ, Μπέρνλι) και ευελπιστούν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους.

Χάντερσφιλντ-Μπράιτον

Επτά βαθμούς στα τελευταία τρία παιχνίδια της έχει μαζέψει η Χάντερσφιλντ απέναντι σε Φούλαμ (1-0-Εντός), Γουέστ Χαμ (1-1-Εντός) και Γουλβς (2-0-Εκτός) ενώ ο Ντέιβιντ Βάγκνερ θα έχει σήμερα στη διάθεσή του τον Ματίας Γιόργκενσεν, ο οποίος απουσίασε από την τελευταία αγωνιστική λόγω κίτρινων καρτών. Χωρίς νίκη έμεινε το Νοέμβριο η Μπράιτον (σ.σ. 2 ήττες- 1 ισοπαλία), με τους «γλάρους» να προετοιμάζονται για τη σημερινή «μάχη» χωρίς προβλήματα τραυματισμών.

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ντεμπούτο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Ντιόγκο Νταλότ. O 19χρονος Πορτογάλος μετρά φέτος μόλις δύο συμμετοχές σε Τσάμπιονς Λιγκ (Γιάνγκ Μπόις) και Καραμπάο Καπ (Ντέρμπι) τη στιγμή που εκτός μάχης λόγω τραυματισμών έχουν τεθεί οι Βίκτορ Λίντελοφ και Αλέξις Σάντσες. Υπό πίεση ο προπονητής των γηπεδούχων, Μαρκ Χιουζ, με τους «Αγίους» να προέρχονται από αποκλεισμό στο EFL Cupα από τη Λέστερ ενώ η συγκομιδή των 8 βαθμών έχει αφήσει την ομάδα στην προτελευταία θέση και ισόβαθμη με την ουραγό Φούλαμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Παρασκευή 30.11.2018

Κάρντιφ- Γουλβς 2-1

Σάββατο 1.12.2018

17:00 Μάντσεστερ Σίτι-Μπόρνμουθ

17:00 Κρίσταλ Πάλας-Μπέρνλι

17:00 Λέστερ-Γουότφορντ

17:00 Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ

17:00 Χάντερσφιλντ-Μπράιτον

19:30 Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κυριακή 2.12.2018

14:00 Τσέλσι-Φούλαμ

16:05 Άρσεναλ-Τότεναμ

18:15 Λίβερπουλ-Έβερτον

Ιωάννης Τζιουμακλής