Από αυτή την Αγγλία ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα!

Η Αγγλία πήρε μια παλληκαρίσια νίκη και πρόκριση αποδεικνύοντας ποσο σπουδαία και χαρισματική είναι αυτή η νέα γενιά και κλείνοντας πολλά στόματα ακόμα και παλιών παικτών της που πλημμύρισαν με άστοχα σχόλια τα αγγλικα ΜΜΕ τις τελευταίες μερες. Αντιληφθείτε το: από αυτή την Αγγλία δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα γιατί απλούστατα έχει τεραστιες δυνατότητες. Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος. 



Από αυτή την Αγγλία ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα!

Ειναι η ανθρώπινη φύση τέτοια που δημιουργεί την ανάγκη του να συγκρίνεις διαρκως το τότε με το τώρα, αλλά πολύ σωστά ο Γουέιν Ρούνει τα «έχωσε» σε όσους παλιούς παικτες έχουν γεμίσει τος στήλες των εφημερίδων ή τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια στη Βρετανία ψάχνοντας να βρουν ψεγάδια από το καλοκαίρι ακόμα σε αυτή την νεανική Αγγλία που έφτασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ μετά το 1990 και πήγε τώρα τη χώρα στα τελικά του  νεοσύστατου UEFA Nations League. 

Η νικη με ανατροπή με 2-1 επι των φιναλίστ του  Μουντιάλ Κροατών που μολις πριν λιγες μερες είχαν νικήσει και αποκλείσει ουσιαστικά τους  Ισπανούς με 3-2 επιβεβαιώνει το ποσα ψυχικά αποθέματα έχει αυτή η καινούργια φουρνια που είναι εντελως άδικο να συγκρίνεται διαρκως με αυτους του 2002 εως 2006 που είχαν απίστευτο ταλέντο ωστόσο δεν πέτυχαν τίποτα απολύτως σε διεθνές επίπεδο! 

Πολύ σημαντικό συμπέρασμα επισης που βγήκε ξανά σήμερα, είναι το πόσο επιτυχημένη ιδέα ήταν από πλευράς UEFA η δημιουργία  του θεσμού αυτού που μας πρόσφερε συγκλονιστικά ματς μέχρι τώρα και προδιαθέτει φια έλα εξαιρετικό τουρνουά δυο ημιτελικών και τελικού τον Ιούνιο στην Πορτογαλία.

Η Αγγλία «ξαναβρηκε» τον Χάρι Κέιν την κατάλληλη στιγμή και ουσιαστικά με δυο γκολ δικά του (απλά στο ένα χρειάστηκε απλά να... φυσήξει ο Λινγκαρντ τη μπάλα στα διχτυα) έκανε μια ανατροπή αρπάζοντας τη μπουκιά από το στομα  των Κροατών που είχαν ξεμείνει απο δυνάμεις στο τέλος. 

Μος Αγγλία με έκρηξη κει ταχύτητα που έκανε ένα υπέροχο τακτικά και ποιοτικά ματς αλλά έχασε ευκαιρίες  που δεν πλήρωσε τελικά. 

Όταν ο Κράμαριτς έβαλε την ομάδα του Μοντριτς μπροστά στο σκορ Λογικά οι περισσότεροι σκέφτηκαν πως είχε τελειώσει το έργο για την ομάδα του Σαββάτου κα Λογικά οι περισσότεροι σκέφτηκαν πως είχε τελειώσει το έργο για την ομάδα του Σαουθγκέιτ. Ομως ο Αγγλοσ τεχνικος κέρδισε πολλους πόντους νε την ηρεμία του μυαλού του και τις ολόσωστες αλλαγες του που τελικά ελευθέρωσαν τον  Κέιν και τον βοήθησαν να βρει διχτυα μετά από 747 λεπτά και επτά ματς αφού το τελευταίο ήταν με την Κολομβια ατο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Η ταχύτητα του Γκόμεζ στην άμυνα (που εξελίσσεται ταχύτατα δίπλα στον  Φαν Ντάικ στη Λίβερπουλ)  η αέναη κίνηση των μπακ Γουόκερ και Τσίλγουελ και η διαρκως βελτιούμενη παρουσία του κορυφαίου Άγγλου παικτη αυτή τη στιγμή του Ραχίμ Στέρλινγκ συν το πολύ καλό ματς του Ράσφορντ μέχρι το 60’ ώσπου κουράστηκε, δημιούργησαν συνθήκες θριάμβου αλλά η μπάλα δεν εμπαινε. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ντελφ παρα την έλλειψη αγώνων φετος ενώ σημαντικότατη συμβολή είχαν ο Λινγκαρντ και ο εξαιρετικος Σαντζο που θα αφήσει εποχή να την μοναδικη του ικανότητα να ελέγχει την μπάλα και να βλέπει γήπεδο είτε πασάροντας είτε ντριμπλαροντας. 

Ειναι τραγελαφικά να κρίνουν διαρκως τον Σαουθγκέιτ και τους παικτες οη αποτυχημένοι του παρελθοντος άνω αυτοι οι τωρινοί που δεν έχουν το ταλέντο τους με βάση κάποια αστεία άρθρα και σχόλια, ήδη πήγαν την Αγγλία μέσα σε πέντε μηνες σε όσους ημιτελικούς μεγάλων διοργανώσεων είχαν πάει τα λιοντάρια  επι τριάντα χρόνια! Αυτή η Αγγλία ας το καταλάβουν όλοι καλά βρηκε προπονητή που σεν φοβάται να σπάσει αυγά και που ρισκάρει, στηρίζει τους νεους και από πίσω έρχονται και άλλοι γεμάτοι ταλέντο ικανότητα και δυνατότητες! 

Μερικες φορες είναι στα αλήθεια να τρελαίνεσαι με το ποσο μικρόψυχοι μπορεί να γίνονται παλιοί παικτες που είχαν ταλέντο ξεκάθαρα αλλά μάλλον πολύ ελάχιστη δύναμη στον χαρακτήρα και καθοκου ανωτερότητα να παραδεχτούν πως αυτοι οι τωρινοί κάνουν παρα πολύ σωστά τη δουλειά τους! Αυτή που δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε πως οι παλιοί απέτυχαν παταγωδώς να φέρουν εις πέρας!