Η «θρυλική» πεντάρα των Άγγλων στους Κροάτες! (video)

Πότε ήταν η τελευταία φορά που η Αγγλία νίκησε σε επίσημο ματς την Κροατία; Το 2009! Με τι σκορ; Εύκολα, 5-1! Ποιοι σκόραραν; Η απάντηση είναι… οι θρύλοι!  



Η «θρυλική» πεντάρα των Άγγλων στους Κροάτες! (video)

Πέρασαν πάνω από εννιά χρόνια από τη μέρα που η Αγγλία επικρατούσε- και μάλιστα πολύ άνετα- της Κροατίας. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο Γουέμπλεϊ τον Σεπτέμβριο του 2009 στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαγόταν έναν χρόνο αργότερα.

Αναζητώντας, λοιπόν, πρόσωπα και στοιχεία από το συγκεκριμένο παιχνίδι, νιώσαμε νοσταλγία και μας ήρθαν στο μυαλό αμέτρητες αναμνήσεις. Ο λόγος;

Η 11αδα των Άγγλων αποτελούταν στην πλειονότητά της από την… αφρόκρεμα των ποδοσφαιριστών της εποχής. Το ίδιο και ο πάγκος. Άσλεϊ Κόουλ, Τζον Τέρι και φυσικά Στίβεν Τζέραρντ, Γουέιν Ρούνεϊ και Φρανκ Λάμπαρντ, ενώ στο 81’ του ματς μπήκε ως αλλαγή και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

H ενδεκάδα της Αγγλίας:

Γκριν, Κόουλ, Τέρι, Τζόνσον, Άσπον, Τζέραρντ (81’ Μίλνερ), Λάμπαρντ, Λένον (81’ Μπέκαμ), Μπάρι, Ρούνεϊ, Χέσκεϊ (60’ Ντεφό)

Τελικό σκορ 5-1, επί της Κροατίας που ο μοναδικός που συνεχίζει σήμερα είναι ο Μάντζουκιτς! Από δύο γκολ σημείωσαν οι Τζέραρντ- Λάμπαρντ και ένα ο Ρούνεϊ.

Πάμε να τα θυμηθούμε: