Ο Μουρίνιο κερδίζει χρόνο με κάθε αποτέλεσμα

Η νίκη και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, στο Τορίνο, για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι βάλσαμο τη δεδομένη χρονική στιγμή και θύμισε συνειρμικά το 1999 στους οπαδούς της ομάδας... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Ο Μουρίνιο κερδίζει χρόνο με κάθε αποτέλεσμα

Με το διπλό απέναντι στη Γιουβέντους, πέρα από την ουσία του βήματος προς την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, σήμανε και ένα αποτέλεσμα σε μια πολύ δύσκολη έδρα απέναντι σε μια ομάδα που είχε δείξει πολύ καλύτερη από αυτή του Μουρίνιο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο Μάντσεστερ.

Επόμενη πρόκληση για την ομάδα του Μουρίνιο είναι το μεγάλο ντέρμπι της πόλης κόντρα Σίτι, στο «Etihad», με μεταξύ τους ματς του περασμένου Απρίλη, να έχει παρουσιάσει μια τρομερή ανατροπή από πλευράς «κόκκινων διαβόλων», οι οποίοι είχαν χαλάσει έστω και προσωρινά το πάρτι των συμπολιτών τους ανατρέποντας το εις βάρος τους 2-0 για το τελικό 3-2.

Ενδεχόμενη νέα νίκη της Γιουνάιτεντ το απόγευμα της Κυριακής θ' αντιστρέψει εντελώς το κλίμα και θα έχει κάνει ξανά τον Ζοσέ Μουρίνιο κυρίαρχο του παιχνιδιού στο «Ολντ Τράφορντ».

Και πάλι όμως, μια ισοπαλία στο ματς με τη Σίτι δεν θα είναι κακή για τη Γιουνάιτεντ. Πάλι θα πάρει τις απαραίτητες ανάσες ο Πορτογάλος, ο οποίος πριν από έναν μήνα φαινόταν τελειωμένος με το 2-0 της Νιούκαστλ στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι να γίνει η πολύ σημαντική ανατροπή για το τελικό 3-2.

Να όμως, που η αντίδραση της ομάδας σ' εκείνο το ματς αλλά και σε κάθε σημαντικό παιχνίδι που ακολούθησε, δείχνει πόσο πολύ έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ζοσέ.

Φυσικά, κάθε επίσκεψη στο Etihad επιφυλάσσει δύσκολο απόγευμα και δεν αποκλείεται η Μάντσεστερ Σίτι να φτάσει μέχρι και σε επίπεδα... διάλυσης της συμπολίτισσάς της αν πιάσει τα πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, κόντρα σε μια άμυνα που είναι επιρρεπής στα λάθη.

Ο Μουρίνιο, ως γνωστόν, ζει και αναπνέει για τέτοια ντέρμπι και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αναμέτρηση.

Το ντέρμπι θα δείξει ξεκάθαρα αν η Σίτι φέτος θα έχει κάποια να την κοντράρει για τον τίτλο ή αν πάλι η κούρσα της δεν θα έχει ουσιαστικό αντίπαλο για την κορυφή, όπως συνέβη πέρυσι.

Όσο για τον Μουρίνιο, κάθε καλό αποτέλεσμα, του προσφέρει ανάσες και χρόνο...