Το Τορίνο, η ανατροπή και... ο τελικός του '99 (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο τρόπος με τον οποίο διαμόρφωσε το 2-1 επί της Γιουβέντους φέρνοντας ολοκληρωτικά τούμπα το ματς στο Τορίνο με τη Γιουβέντους, είχε... άρωμα από 1999, τόσο από τη ρεβάνς των ημιτελικών με τους «μπιανκονέρι», όσο και από τον μεγάλο τελικό της Βαρκελώνης με το θρίλερ στις καθυστερήσεις...  



Το Τορίνο, η ανατροπή και... ο τελικός του '99 (vids)

Οι «κόκκινοι διάβολοι» με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάτα στο 86' και το αυτογκόλ του Άλεξ Σάντρο στο 89' έφεραν τα πάνω – κάτω στο ματς του Juventus Stadium το βράδυ της Τετάρτης και διατηρήθηκαν στη 2η θέση του 8ου ομίλου, βάζοντας πλώρη για την πρόκριση στα νοκ-άουτ της φετινής διοργάνωσης.

Η Γιουνάιτεντ είχε ... το πνεύμα του '99 μαζί της, όταν τότε, σε ένα ματς που «θυσιάστηκαν» οι Σκόουλς και Κιν χάνοντας τον μεγάλο τελικό της Βαρκελώνης με τη Μπάγερν Μονάχου, βρέθηκαν να χάνουν με σκορ 2-0 στο 11ο λεπτό (!) αλλά εφτασαν στο τελικό 3-2 με επικό come-back.

Και δεν ήταν μονάχα ο επαναληπτικός ημιτελικός με τη Γιουβέντους, αλλά το φετινό ματς στο Τορίνο θύμισε και τον αλησμόνητο τελικό απέναντι στους Βαυαρούς, καθώς για πρώτη φορά από εκείνο το ματς όπου οι Σέριγχαμ και Σόλσκιερ είχαν γράψει όλη την ιστορία του αγώνα με τα γκολ στα τελευταία λεπτά, η Γιουνάιτεντ πέτυχε δυο γκολ από το 85' και μετά!

Θυμηθείτε τον ημιτελικό με τη Γιουβέντους και τον τελικό με τη Μπάγερν:

Κώστας Ζάλιαρης