Η SuperLeague και η... κάλυψη της FIFA στη Σίτι για το FFP!

Οι αποκαλύψεις του Football Leaks εμπλέκουν συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ στις συζητήσεις για την... ομαδική έξοδο από το Τσάμπιονς Λιγκ και τη δημιουργία μιας νέας Λίγκας με άλλα τοπ κλαμπς της Ευρώπης, ενώ, εξαπολύονται κατηγορίες εις βάρος της Μάντσεστερ Σίτι για κάλυψη από τη FIFA σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις του Financial Fair Play!  



Η SuperLeague και η... κάλυψη της FIFA στη Σίτι για το FFP!

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και ήρθαν να προκαλέσουν τριγμούς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ φέρονται να είναι έτοιμες ν' αφήσουν το μεγαλοπρεπές σεντόνι με τ' αστέρια και να συμμαχήσουν με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Μίλαν για τη δημιουργία της SuperLeague, σε ένα format πρωταθλήματος όπως αυτό της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μαρσέιγ, Ίντερ και Ρόμα αναμένεται να κληθούν στη νέα Λίγκα που φέρεται να σχεδιάζεται και στόχος είναι να εκκινήσει από τη σεζόν 2021-2022.

Το πλάνο αυτό, βέβαια, υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια στα... σκαριά, με το θέμα της δημιουργίας της νέας διοργάνωσης από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους να τριγυρνά στο μυαλό των ισχυρών ανδρών των ομάδων ώστε να υπάρξει και ακόμα μεγαλύτερη οικονομική «ένεση».

Όσον αφορά τη Μάντσεστερ Σίτι, αυτή βρέθηκε στο... μάτι του κυκλώνα αναφορά με τις κινήσεις του Σεΐχη Μανσούρ και της συνεισφοράς του στο θέμα των οικονομικών, κόντρα στους κανονισμούς του Financial Fair Play. Αυτό για το οποίο κατηγορούνται οι «πολίτες», έχει να κάνει με τη συνεννόηση με τον Τζιάνι Ινφαντίνο και τη FIFA ώστε να υπάρξει κάλυψη στα όσα πράττει ο Άραβας ιδιοκτήτης των «πολιτών» στο παρασκήνιο προκειμένου ν' αποφευχθεί οποιαδήποτε τιμωρία από τη μη τήρηση των κανονισμών του FFP...

Κώστας Ζάλιαρης