Πιθανή η διεύρυνση του Μουντιάλ σε 48 ομάδες ήδη από το 2022!

Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες αντί για 32, ενδέχεται να διεξαχθεί σε τέσσερα χρόνια στα γήπεδα του Κατάρ, όπως προανήγγειλε ο πρόεδος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο!



Πιθανή η διεύρυνση του Μουντιάλ σε 48 ομάδες ήδη από το 2022!

Η σχετική επέκταση, με περισσότερες χώρες (κυρίως από τις ομοσπονδίες της Ασίας και της Αφρικής) επρόκειτο να λάβει χώρα για πρώτη φορά στη διοργάνωση του 2026, που θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά από τρεις χώρες μαζί, σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

Ωστόσο, βάσει των τελευταίων δηλώσεων του Τζιάνι Ινφαντίνο, εξετάζεται η σχετική διεύρυνση ήδη από την αμέσως επόμενη διοργάνωση, του Κατάρ το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2022, και το κατά πόσο μπορεί η χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, βάσει γηπεδικών εγκαταστάσεων, συγκοινωνιών και υποδομών, να «αντέξει» τόσες ομάδες.

Η αύξηση των ομάδων κατά δεκαέξι στοχεύει «στο να μπορεί κάθε χώρα να θέτει ως στόχο ότι μπορεί να βρεθεί εκεί», όπως τόνισε ο Ελβετός πρόεδρος της FIFA.

Βεβαίως ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακόμα και αν αποφασιστεί ήδη από το 2022, θα βολεύει όχι μόνο την Αγγλία αλλά κυρίως τις υπόλοιπες βρετανικές χώρες, που θα έχουν πια καλύτερες πιθανότητες ώστε να δίνουν το παρόν στα μεγάλα ραντεβού των εθνικών ομάδων…

Χρήστος Γραβιάς