Από το... κράξιμο, στο ok για το νέο συμβόλαιο του Σο

Ο Λουκ Σο αναμένεται να υπογράψει νέο συμφωνητικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να επεκτείνει την παρουσία του στον σύλλογο, στην απόλυτη ανατροπή των δεδομένων που είχαν διαμορφωθεί στην αρχή της σχέσης του με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Από τα συνεχή σχόλια και τη δημόσια κριτική προς τον παίκτη, ο Πορτογάλος κόουτς έδωσε το «ok» για το νέο συμβόλαιο.  



Από το... κράξιμο, στο ok για το νέο συμβόλαιο του Σο

Ο αριστεροπόδαρος φουλ μπακ των «κόκκινων διαβόλων» έχει καταφέρει τη φετινή σεζόν να είναι εκ των διακριθέντων, ακόμα και στις πολύ άσχημες μέρες της υπόλοιπης ομάδας.

Προσπαθεί, μοχθεί, αφήνει όλες τις δυνάμεις του στο γήπεδο και αυτό τον έχει κάνει τον ποδοσφαιριστή στον οποίο ο Πορτογάλος προπονητής της Γιουνάιτεντ θα σπεύσει να επιβραβεύσει στη λήξη των αγώνων, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Έχοντας περάσει πολύ δύσκολες στιγμές από εκείνη την άσχημη μέρα του τρομακτικού διπλού κατάγματος που είχε υποστεί σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ στο Αϊντχόφεν και έχοντας αρκετά βήματα προς τα πίσω στην αποθεραπεία του αλλά και το κομμάτι της φυσικής κατάστασης τον πρώτο καιρό της επιστροφής του, ο Λουκ Σο είναι το κάτι διαφορετικό στη φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Είναι εκείνος ο παίκτης που πραγματικά θα φαίνεται και θα είναι κουρασμένος στη λήξη των 90 λεπτών ενός αγώνα, είναι εκείνος που η γλώσσα του σώματος υποδεικνύει πως πραγματικά δεν παρατάει την προσπάθεια και είναι εκείνος που πλέον γεύεται τους καρπούς των κόπων και της επιμονής του, αφού δεν το έβαλε κάτω στην ανοιχτή κόντρα που είχε προκληθεί με τον Ζοσέ Μουρίνιο τα προηγούμενα χρόνια της συνύπαρξής τους στο «Ολντ Τράφορντ».

Βάσει των νεότερων δημοσιευμάτων, το συμβόλαιο που θα υπογράψει το προσεχές διάστημα ο Λουκ Σο θα του αποφέρει 150.000 λίρες την εβδομάδα, ενώ, ο «special one» έδωσε αμέσως το ok στη διοίκηση για τη διατήρηση του ποδοσφαιριστή στο ρόστερ και τις απολαβές του.

Τεράστιο ρόλο στις εμφανίσεις του Σο και τη δύναμη που βγάζει πλέον στο γήπεδο, έπαιξε ο επικεφαλής εκγύμνασης και φυσικής κατάστασης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Γουόκερ, ο οποίος δούλεψε με τον Άγγλο διεθνή στο Ντουμπάι πριν από καιρό και έκτοτε ο Σο δεν κοίταξε ποτέ πίσω...

Κώστας Ζάλιαρης