«Ακόμη και ο 78χρονος πατέρας μου… streamαρει»!

Δες το από τον εαυτό σου. Πόσες φορές έχεις αναζητήσει διαδικτυακά κάποιο αθλητικό γεγονός (και όχι μόνο) που δεν προβάλλεται στην ιδιωτική τηλεόραση; Πολλές… Σωστά! Το παράνομο streaming προσελκύει όλο και περισσότερο κοινό και οι λόγοι ποικίλουν. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο! Τεράστια «ζημιά» στα συνδρομητικά κανάλια!  



«Ακόμη και ο 78χρονος πατέρας μου… streamαρει»!

O «Guardian» έκανε πρόσφατα μία έρευνα, σχετικά με τους λόγους που ο καταναλωτής επιλέγει το κατώτερο ποιοτικά μεν, αλλά… free δε Live Streaming, από τη συνδρομή του σε κάποιο από τα μεγάλα συνδρομητικά κανάλια της Αγγλίας όπως το «SkySports» και το «BT Sports»!

Οι απαντήσεις τους δεν διαφέρουν πολύ από αντίστοιχες του Έλληνα! Ως επί το πλείστον το οικονομικό σκέλος είναι η βασική αιτία… του κακού, ενώ υπάρχουν και οι απόψεις ότι «προτιμότερο να βλέπεις τους αγώνες εκτός σπιτιού, σε μια μπυραρία, παρά να περιορίζεσαι στους… τοίχους σου».

Περισσότεροι από 500 αναγνώστες συμμετείχαν στην έρευνα και πάμε να δούμε τι πιο «χτυπητές» τους δικαιολογίες τους:

«Τις περιόδους που ήμουν συνδρομητής και στα δύο τα έξοδα ήταν πολλά. Πλέον υπάρχουν φανταστικά, Live Streams και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος από όσους τα χρησιμοποιούν που να νιώθει ενοχές. Ακόμη και ο 78χρονος πατέρας μου streamαρει πλέον».

«Το κόστος είναι γελοίο! Ακόμη και συνδρομή να κάνω στο Sky ή στο BT, δεν θα έχω όλο το πακέτο των αγώνων. Προτιμώ να πηγαίνω σε μπυραρίες όταν θέλω να δω πολύ κάποιο παιχνίδι».

«Από τη στιγμή που οι αγώνες ποδοσφαίρου παίζονται πλέον σε streamάκια είναι δύσκολο κάποιος να δεχτεί να πληρώσει τα υπερβολικά χρήματα που ζητούν τα συνδρομητικά κανάλια».

«Είναι πιο εύκολο να βλέπεις πλέον σε Live Streaming τα παιχνίδια! Το προτιμώ αυτό. Διαφορετικά πηγαίνω σε έναν φίλο μου που έχει συνδρομή ή σε κάποια μπυραρία».

«Προτιμώ το Live Streaming, εκτός του οικονομικού, αλλά και για το γεγονός ότι μπορώ να επιλέξω εγώ ποια παιχνίδια θέλω να δω. Δεν βλέπω πολλά παιχνίδια, επομένως δεν υπάρχει λόγος να πληρώσω συνδρομή».

«Αντιλήφθηκα ότι τα συνδρομητικά κανάλια είναι φαύλος κύκλος. Μου ζήτησαν από το Sky να πληρώσω περισσότερο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προκειμένου στο τέλος να γίνουν πλουσιότερες οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές».