Πρώτη φορά στην ιστορία της παίζει σε άδειες εξέδρες η Αγγλία!

Ιστορικής σημασίας θα είναι το ματς της Παρασκευής απέναντι στην Κροατία για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, καθώς, λίγο πριν το 1000 παιχνίδι της ιστορίας της, καλείται για πρώτη φορά στα χρονικά να παίξει μπροστά σε άδειες εξδρες!  



Πρώτη φορά στην ιστορία της παίζει σε άδειες εξέδρες η Αγγλία!

Η αναμέτρηση της Παρασκευής για το UEFA Nations League κόντρα στους Κροάτες στο Stadion Rujevica, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών έπειτα από τιμωρία που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στους γηπεδούχους, καθώς είχε σχηματιστεί η σβάστικα στο χορτάρι, σε παιχνίδι του 2015.

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας, στην 988η εμφάνισή της από το 1872, θα βιώσει για πρώτη φορά την «παγωμένη» ατμόσφαιρα ενός άδειου γηπέδου, καθώς ποτέ ξανά στην ιστορία της ύπαρξής του, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει παίξει μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Μάλιστα, είναι κάτι πολύ σπάνιο για τους εκπροσώπους του αγγλικού ποδοσφαίρου ν' αγωνιστούν δίχως κόσμο, αφού μόλις τρεις φορές στο παρελθόν έχει συμβεί αυτό σε συλλογικό επίπεδο και πιο συγκεκριμένα σε αναμετρήσεις ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Αρχικά ήταν ένα ματς της Γουέστ Χαμ με την Καστίγια (δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης) για το Κύπελλο Κυπελλούχων, τη σεζόν 1980-1981, αργότερα ήρθε μια αναμέτρηση της Άστον Βίλα απέναντι στη Μπεσίκτας (1982-1983) και τελευταίο ήταν το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ (2014-2015).

Είναι τρομερές οι αναφορές των παλαίμαχων διεθνών, Σερ Τρέβορ Μπρούκινγκ και Φιλ Παρκς που είχαν βρεθεί στο παιχνίδι της Γουέστ Χαμ απέναντι στην Καστίγια και θυμούνται ότι «αναρωτιόμασταν αν το ονειρευτήκαμε ή αν παίξαμε όντως σε ένα τόσο άδειο και αχανές γήπεδο. Στο Άπτον Παρκ, όταν υπάρχει κόσμος δημιουργείται τρομερή ατμόσφαιρα αλλά σ' εκείνο το ματς ακούγαμε μέχρι και τη ραδιοφωνική μετάδοση από την ησυχία που επικρατούσε...».

Κώστας Ζάλιαρης