Τα... τρελά γεγονότα με τον Τέρι στο Champions League του 2012 (pics & vid)

Από την απομάκρυνση του Βίλας – Μπόας, στην ... βοήθεια προς τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, το μεγάλο λάθος της αποβολής στο «Καμπ Νόου» και τον πανηγυρισμό στην κατάκτηση του Champions League. Ήταν απόλυτα τρελό το φινάλε της σεζόν 2011-2012 για τον Τζον Τέρι...  



Τα... τρελά γεγονότα με τον Τέρι στο Champions League του 2012 (pics & vid)

Ο παλαίμαχος, πλέον, αμυντικός της Τσέλσι, έπαιξε δύο φορές σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Στον πρώτο, το 2008, αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι στον αγγλικό «εμφύλιο» της Μόσχας, για να ολοκληρώσει τη βραδιά με δάκρυα.

Όλα, όμως, θα ήταν διαφορετικά το 2012...

Ο Βίλας – Μπόας δεν θα τα έβγαζε πέρα με τον τρόπο που προσπάθησε να... επαναστατήσει στον λονδρέζικο σύλλογο και απομακρύνθηκε έπειτα από το πρώτο παιχνίδι με τη Νάπολι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με το σκορ στο 3-1 υπερ των «παρτενοπέι».

Τα... γέλια στον πάγκο ανάμεσα στους πιο παλιούς παίκτες της Τσέλσι, μαρτυρούσαν την τρομερά προβληματική κατάσταση, μέχρι ν' αναλάβει ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Ο Ιταλός, είχε ζήσει την Τσέλσι και ως ποδοσφαιριστής, είχε συνεργαστεί με τον Τζον Τέρι και ο τελευταίος, μαζί με τους Λάμπαρντ και Ντρογκμπά φρόντισαν να τον βοηθήσουν.

Κανείς δεν θα ξεχάσει την εικόνα του Άγγλου στόπερ να δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του εντός αγωνιστικού χώρου στη ρεβάνς με τους Ναπολιτάνους, όταν ήρθε το 4-1 να στείλει τους «μπλε» στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί ξεπεράστηκε το εμπόδιο της Μπενφίκα και ένα βήμα πριν από το τελικό οι Λονδρέζοι συναντούν τη Μπαρτσελόνα... Μετά το 1-0 του «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Τέρι θα κάνει ένα από τα λάθη για τα οποία θα μετανιώνει σε όλη του τη ζωή. Στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης, κλωτσάει τον Αλέξις Σάντσες στο μαρκάρισμά του, αντικρίζει την κόκκινη κάρτα και αναγκάζεται να χάσει τον μεγάλο τελικό του Μονάχου...

Έπειτα από εκείνη την αποβολή, σκοράρει στο αμέσως επόμενο ματς πρωταθλήματος με την ΚΠΡ, πανηγυρίζει υψώνοντας τα χέρια για να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο για την απερισκεψία του και φτάνει η μέρα της μεγάλης αναμέτρησης με τη Μπάγερν Μονάχου στην «Allianz Arena».

Ο Τέρι απουσιάζει από τον αγωνιστικό χώρο, όμως, είναι έτοιμος, ντυμένος με την εμφάνισή του από πάνω μέχρι κάτω και πανηγυρίζει σαν τρελός τον θρίαμβο που ήρθε στα πέναλτι, έπειτα από την ισοφάριση του Ντρογκμπά στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του μεγάλου τελικού.

Ο Τύπος και ο κόσμος θα ασχοληθούν πολύ με την επιλογή του Άγγλου στόπερ να βρεθεί ανάμεσα στους συμπαίκτες του με την αθλητική του περιβολή από τη στιγμή που δεν του πιστώνεται μερίδιο της επιτυχίας, ωστόσο, ούτε που τον ένοιαξε! Το χάρηκε και έναν χρόνο αργότερα χάρηκε και την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ...

Κώστας Ζάλιαρης