Το… buzzer beater «αριστούργημα» του Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα (video)

17 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6/10) από τη ματσάρα της Αγγλίας με την Ελλάδα (2-2) το 2001 και την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην εκπνοή, που έκρινε την πρόκριση στο Μουντιάλ.



Το… buzzer beater «αριστούργημα» του Μπέκαμ κόντρα στην Ελλάδα (video)

Στο τελευταίο ματς της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, η «γαλανόλευκη» είχε βάλει δύσκολα στα «τρία λιοντάρια», καθώς προηγήθηκε με τον Χαριστέα στο 36’ και παρά την ισοφάριση του Σέριγχαμ στο 68’, στην επόμενη φάση ο Νικολαΐδης έκανε το 1-2.

Η Αγγλία, η οποία χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό ώστε να εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου μπροστά από τους Γερμανούς, ήταν έως το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με την πλάτη στο τοίχο…

Τότε όμως o Σέριγχαμ κέρδισε φάουλ από τον Κωνσταντινίδη αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ φρόντισε να κάνει αυτό που ήξερε καλύτερα από τον καθένα!

Αν και η μπάλα ζύγισε… τόνους, άφησε «άγαλμα» τον Νικοπολίδη και έδωσε το έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς στο κοινό του «Ολντ Τράφορντ», στέλνοντας την εθνική ομάδα της Αγγλίας απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Η γκολάρα του Μπέκαμ:

Οι φάσεις της αναμέτρησης: