Δεν είναι για τα... δόντια της ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε για ακόμη μία φορά την διαφορά σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα να αποδεικνύεται πάρα πολύς για τα δόντια της Τότεναμ. Προσπάθησαν να ισοφαρίσουν οι Spurs αλλά δέχθηκαν το τελειωτικό χτύπημα από τον Αργεντινό και με το τελικό 4-2 έμειναν τελευταίοι και χωρίς βαθμό στον όμιλό τους.



Δεν είναι για τα... δόντια της ο Μέσι

Η Τότεναμ πλέον θα πάει να παίξει με την PSV για να δοκιμάσει να ανατρέψει τα δεδομένα, με τους Ολλανδούς να χάνουν από την Ίντερ και να παραμένουν επίσης στους μηδέν βαθμούς.

Πρώτο ημίχρονο που θέλουν να ξεχάσουν αυτό στο “Γουέμπλεϊ” το βράδυ της Τετάρτης για την Τότεναμ, με τους παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο να πέφτουν θύμα της ίδιας τους της αφέλειας και να μένουν πίσω στο σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Σκόρερ ο Φιλίπε Κουτίνιο, που έγινε αποδέκτης της μπάλας με κενή εστία στο οπτικό του πεδίο και δεν λάθεψε για το 1-0.

Δοκίμασαν να βρουν λύσεις από τα άκρα οι Spurs, με τις όποιες προσπάθειές τους να κρίνονται ανεπιτυχείς. Χωρίς στιγμές μαγείας το παιχνίδι για αρκετή ώρα, με το γκολ του Ιβάν Ράκιτιτς στο 28ο λεπτό να αποζημιώνει τον κόσμο για το μέτριο θέαμα, με τον Κροάτη μέσο να βλέπει την μπάλα να του έρχεται από αέρος εκτός περιοχής και με ένα βολέ σαν αυτά που δοκιμάζουμε στα βιντεοπαιχνίδια να κάνει το 2-0.

Το ημίχρονο κύλησε χωρίς αλλαγή στο σκορ, κάτι που έγινε σχεδόν με την αρχή του δευτέρου. Ο Χάρι Κέιν απέδειξε πως ο Τζεράρ Πικέ είναι εκτός κλίματος το τελευταίο διάστημα, νικώντας τον στην προσωπική τους μονομαχία και ολοκληρώνοντας ιδανικά για να ξανά βάλει την ομάδα του στον αγώνα. Δεν κράτησαν πολύ τα χαμόγελα στην Τότεναμ, με τον Λιονέλ Μέσι να τελειώνει με πλασέ σε πρώτο χρόνο επίθεση που ο ίδιος ξεκίνησε για να κάνει το 3-1 στο 56’.

Δεν κατέθεσαν τα όπλα οι Λονδρέζοι, που στο 66’ είχαν όλη την τύχη με το μέρος τους σε σουτ του Ερίκ Λαμέλα, με την μπάλα να χτυπάει στον Λενζλέ και να ξεγελάει τον Τερ Στέγκεν στην πτώση του.

Μεγάλη η πίεση της Τότεναμ στα τελευταία λεπτά, αλλά ο Μέσι δεν θα άφηνε το ματς να φύγει από τα χέρια της ομάδας του, σκοράροντας για δεύτερη φορά για να διαμορφώσει το τελικό 4-2.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Μπαρτσελόνα 6β.

2. Ίντερ 6β.

3. Τότεναμ 0β.

4. PSV 0β.

Γιώργος Σιάφας