Την ξελάσπωσε ο Σίλβα!

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στην έδρα της Χόφενχαϊμ αλλά τελικά πήρε την πρώτη της φετινή νίκη στο Champions League, με τον Νταβίδ Σίλβα να σκοράρει το καθοριστικό γκολ και να ολοκληρώνει την ανατροπή (2-1) μετά από αρκετή πίεση και αρκετές χαμένες ευκαιρίες.



Την ξελάσπωσε ο Σίλβα!

Μετά την ήττα της πρεμιέρας η Σίτι πάει στους τρεις βαθμούς και περιμένει το Λιόν – Σαχτάρ στις 22:00.

Δεν συμπληρώθηκε καλά – καλά το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και η Χόφενχαϊμ πέρασε μπροστά στο σκορ, με την άμυνα της Σίτι να πιάνεται κοιμούμενη και να δέχεται εξαιρετική κάθετη μπαλιά στην πλάτη της. Αυτός που βρέθηκε σε θέση βολής ήταν ο Μπελφοντίλ, που δεν λάθεψε μπροστά στον απλωμένο Έντερσον και έκανε το 1-0.

Αμέσως οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρδιόλα βγήκαν μπροστά και διεκδίκησαν μια γρήγορη ισοφάριση, η οποία ήρθε με δημιουργό τον άνθρωπο τον οποίο ο Ισπανός κόουτς είχε αποτραβηγμένο από τους υπόλοιπους, τον Λιρόι Σανέ, με στόχο να βρει χώρο σε μια πτέρυγα στην οποία οι Γερμανοί άφηναν συχνά – πυκνά αρκετά κενά. Ο Γερμανός πάτησε περιοχή και την κατάλληλη ώρα γύρισε στον Σέρχιο Αγουέρο, που ισοφάρισε σε 1-1 πανηγυρίζοντας έξαλλα.

Ο ρυθμός διατηρήθηκε φρενήρης, με τους «πολίτες» να συνεχίζουν την πίεσή τους και τους γηπεδούχους να μαζεύονται όλο και πιο πίσω για να μην ξανά βρεθούν εκτεθειμένοι. Η κόντρα ήταν το βασικό τους όπλο, με την άμυνα της Σίτι να διαχειρίζεται έστω και αργά τις επικίνδυνες καταστάσεις. Μία τέτοια δημιουργήθηκε προς το τέλος του ημιχρόνου από αβίαστο λάθος του Εμερίκ Λαπόρτ, που γύρισε την μπάλα στο κενό, αναγκάζοντας τον Έντερσον να βγει από την γραμμή του και να πραγματοποιήσει καίρια απόκρουση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε από το κεφάλι του Βενσάν Κομπανί, ο οποίος όπως και στα τέλη του πρώτου μέρους είχε ανεβεί στην αντίπαλη περιοχή για να νικήσει άπαντες στις εναέριες μονομαχίες, χωρίς ωστόσο να πανηγυρίσει. Δεν άλλαξε το μοτίβο του αγώνα, με τα άκρα να συνεχίσουν να αποτελούν πηγή κινδύνων για την Σίτι, που ξανά πάτησε περιοχή με τον Σανέ 15 λεπτά πριν το φινάλε, αλλά στερήθηκε το πέναλτι σε εξόφθαλμη ανατροπή του Σανέ εντός περιοχής.

Δεν πτοήθηκαν οι πρωταθλητές Αγγλίας, με την γραμμή άμυνας των Γερμανών να κάθεται αρκετά πίσω και για την συνέχεια, προκαλώντας τους πρώτους να περιτριγυρίσουν την μπάλα στα όρια της περιοχής. Στο παιχνίδι είχε περάσει και ο Μπερνάρντο, αλλά η λύση ήρθε από τον άλλο Σίλβα, τον Νταβίδ, που επισφράγισε το φανταστικό του παιχνίδι με το νικητήριο γκολ, πέφτοντας έξυπνα πάνω στην μπάλα, παίρνοντας την δεύτερη μπαλιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και κάνοντας το 2-1 (87’).

Γιώργος Σιάφας