Ζορζίνιο: Ο... δάσκαλος της πάσας!

Ιστορική ήταν η επίδοση του Ζορζίνιο με τη φανέλα της Τσέλσι στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, αφού έκανε περισσότερες μεταβιβάσεις από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στην Πρέμιερ Λιγκ, τουλάχιστον για τα τελευταία 15 χρόνια!  



Ζορζίνιο: Ο... δάσκαλος της πάσας!

Ο Ιταλός χαφ των «μπλε» του Λονδίνου έφτασε σε σημείο να κάνει πάσα κάθε 30'' και παρ' όλα αυτά οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη δική του εξαιρετική μέρα για να πάρουν τη νίκη στο ματς με τα «σφυριά».

Από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2003-2004, όταν και άρχισε να καταγράφει επιδόσεις και αριθμούς η δημοφιλής εταιρεία στατιστικών Opta, δεν έχει σημειωθεί ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο με αυτό που πέτυχε ο Ζορζίνιο, στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Την αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοση σε επίπεδο μεταβιβάσεων την είχε ο Ιλκάι Γκουντογκάν από τον περασμένο Μάρτιο και την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι, εκεί όπου ο Γερμανός έκανε 174 πάσες.

Στο γενικό σύνολο μεταβιβάσεων του Ζορζίνιο στο φετινό πρωτάθλημα, έχει φτάσει στις 628, που φυσικά είναι περισσότερες από κάθε άλλον συνάδελφό του στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου είχε επίσης 191 επαφές με τη μπάλα (τις περισσότερες που έχουν σημειωθεί από έναν ποδοσφαιριστή σε ένα παιχνίδι για φέτος), και 134 πάσες στο μισό γήπεδο του αντιπάλου (δεύτερος στη συγκεκριμένη κατηγορία σε ό,τι αφορά τη διάρκεια ενός ματς στην Πρέμιερ), με ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων στο 90%.

Αν σκεφτεί κανείς πως πριν από μια δεκαετία η Στόουκ είχε πάρει ισοπαλία δίχως τέρματα κόντρα στη Λίβερπουλ με 172 πάσες, οι 180 του Ζορζίνιο στέλνουν σε... άλλη διάσταση πλέον το αγγλικό ποδόσφαιρο του 2018.

Κώστας Ζάλιαρης