Πρέπει να κάνει περισσότερα στην συνέχεια...

Την ήττα στην πρεμιέρα της στους φετινούς ομίλους του Champions League γνώρισε η Μάντσεστερ Σίτι, με την Λιόν να την σοκάρει στο «Etihad» και να φεύγει θριαμβεύτρια με σκορ 2-1 σε ένα παιχνίδι που η γαλλική ομάδα θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα τέρματα.



Πρέπει να κάνει περισσότερα στην συνέχεια...

Μπροστά στις όχι και τόσο γεμάτες εξέδρες τους οι «πολίτες» ήταν αρκετά νωθροί στα πρώτα λεπτά, δίνοντας δικαιώματα στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν πως μπορούν να βρουν τρόπους για να σπάσουν το αρνητικό σερί που τρέχουν στην Ligue 1. Οι παίκτες του Μπρούνο Ζενεζιό δεν δίστασαν να βγουν μπροστά και εκμεταλλευόμενοι τους χώρους στην άμυνα της Σίτι με την τελευταία της γραμμή να είναι πολύ ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, και αφού... πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα άνοιξαν λογαριασμό με την τρίτη τους απόπειρα.

Σκόρερ ήταν ο Μαξουέλ Κορνέ, που νωρίτερα έφυγε στην πλάτη των αμυντικών του Μικαέλ Αρτέτα (σ.σ τιμωρημένος και στην εξέδρα ο Πεπ Γκουαρδιόλα) εκτέλεσε σωστά στο 23’, αλλά είδε το γκολ του να ακυρώνεται γιατί ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ. Ο Γάλλος εξτρέμ επέστρεψε στιγμές αργότερα για να ξαναβρεί το βάθος της εστίας, με τον Ναμπίλ Φεκίρ (σ.σ είχε κλείσει στην Λίβερπουλ και τελευταία στιγμή τα χάλασαν οι δύο σύλλογοι) να σεντράρει από αριστερά και τον Φαμπιάν Ντελφ να κάνει κάκιστο υπολογισμό στην απόπειρά του να απομακρύνει σε κόρνερ, για να επιτρέψει στον πρώτο να πανηγυρίσει... κανονικά τούτη τη φορά.

Στο 33’ ήταν η σειρά του Ραχίμ Στέρλινγκ να βρει δίχτυα και να δει το γκολ του να ακυρώνεται, με την απόφαση να είναι ολόσωστη και σε αυτήν την περίπτωση. Στο 41’ τα δεδομένα για την συνέχεια του αγώνα θα ήταν τελείως διαφορετικά, ωστόσο ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στον Γκαμπριέλ Ζεσούς, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν κι αυτοί την παράβαση μετά από λίγο. Σημασία για εκείνους πάντως είχε πως ο Φεκίρ μετά από μία ασίστ προσέθεσε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, νικώντας τον Έντερσον από τα όρια της μεγάλης περιοχής (43).

Αρτέτα και Γκουαρδιόλα προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση στα αποδυτήρια, ωστόσο ουσιαστική αλλαγή στο χορτάρι δεν είδαν. Στο ματς πέρασε αντί του Ιλκάι Γκιουντογκάν ο Λιρόι Σανέ, με το πρόβλημα στην δημιουργία να παραμένει μιας και δεν υπήρχαν αρκετές λύσεις στα άκρα και ο άξονας ήταν μπλοκαρισμένος από τις παγίδες που δημιουργούσε συνεχώς η Λιόν.

Στο 62’ ο Μέμφις θα μπορούσε να σκοράρει κι αυτός, σε μια πόλη από την οποία είχε φύγει πρόπερσι με τον Ζοσέ Μουρίνιο να μην τον πιστεύει στην Γιουνάιτεντ, για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα η μείωση του σκορ από τον Μπερνάρντο Σίλβα έπειτα από ωραία ενέργεια του Σανέ, που εν τέλει έκανε την δουλειά για την οποία μπήκε. Το υπόλοιπο του αγώνα κύλισε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν διαρκώς να σκοράρουν, όμως ήταν φανερό πως δεν ήταν στην μέρα τους, με τον Σέρχιο Αγουέρο να χάνει την καλύτερη στιγμή για την ισοφάριση.

Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου η «Σταχτοπούτα» Χόφενχαϊμ πήγε να κάνει κι αυτή την ζημιά στην Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ουκρανία, αλλά παρά τα δύο προβαδίσματά της είδε τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Λιόν 3

2. Χόφενχαϊμ 1

3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 1

4. Μάντσεστερ Σίτι 0

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λαπόρτ, Στόουνς, Γουόκερ, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν (55' Σανέ), Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ (76' Μάχρεζ), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκάμπριελ Ζέσους (63' Αγουέρο)

Λιόν: Λόπες, Μαρτσέλο, Ντενάγιερ, Ραφαέλ (76' Ντουμπουά) Μεντί, Ντομπελέ, Ντιόπ, Κορνέ (90' Τραορέ), Αουάρ, Φεκίρ (79' Τουζάρ), Μέμφις

Γιώργος Σιάφας