Αυτοί που τίμησαν το σήμα σε Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους!

Μεταγραφικός «πυρετός» φαίνεται πως έχει πιάσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προσπαθώντας να σχεδιάσει από τώρα τις κινήσεις για το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Οι «κόκκινοι διάβολοι» που δε βρίσκονται και στο καλύτερο φεγγάρι τους, αγωνιούν να κλείσουν τις τρύπες και ως γνωστόν των... φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Επειδή όμως ο Μουρίνιο μοιάζει αρκετά «πεινασμένος» για την Πρέμιερ Λιγκ, ο Πάουλο Ντιμπάλα φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός του για την ενίσχυση του ρόστερ.



Αυτοί που τίμησαν το σήμα σε Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους!

Ποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές έκαναν αντίστοιχη «τράμπα», μεταβαίνοντας από το «ασπρόμαυρο» Τορίνο και τη Γιουβέντους στο Νησί και αντίστροφα;

Φαν Ντερ Σαρ

Διακαής πόθος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν ο Ολλανδός γκολκίπερ τη δεκαετία του '90. Ο Φαν Ντερ Σαρ αγωνιζόταν στον Άγιαξ, με τη Γιουνάιτεντ να τον θέλει για αντικαταστάτη του Σμάιχελ, με εκείνον να προτιμά τη Γιουβέντους. Πεπρωμένων φυγείν αδύνατον όμως και το 2001 οι «μπιανκονέρι» αποκτούν τον Τζίτζι Μπουφόν και στους δύο τρίτος δε χωρεί, με τον Ολλανδό να περισσεύει και να αποχωρεί. Κατέληξε στη Φούλαμ, όπου και αναγεννήθηκε, με τον Φέργκιουσον να μην ξεχνά και να τον φέρνει στο «Ολντ Τράφορντ» το 2005, όντας σε ηλικία 35 ετών! Στο Νησί παρέμεινε μια εξαετία, κατακτώντας μάλιστα και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2008.

Πατρίς Εβρά

Το Γενάρη του 2006 ο Εβρά γίνεται κάτοικος Αγγλίας, με τα προσόντα του να του δίνουν φανέλα βασικού σπίτι, όντας ένας από τους κορυφαίους αριστερούς οπισθοφύλακες στην Πρέμιερ. Ο Γάλλος κατέκτησε τα πάντα με τη Γιουνάιτεντ και αποχώρησε το 2014, με τη Γιουβέντους να μη διστάζει -παρά τα 33 του χρόνια- και να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Κάρλος Τέβες

Αποκτήθηκε από τους «κόκκινους διαβόλους» το 2007, μετρώντας μια πλούσια διετία, με 100 συμμετοχές και 34 γκολ. Οι σχέσεις του με τον Σερ Άλεξ δεν ήταν και οι καλύτερες, με τον Αργεντινό να μην ανανεώνει το συμβόλαιό του και να πηγαίνει στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό της Μάντσεστερ Σίτι για μία τετραετία. Εγκατέλειψε το Νησί για το Τορίνο, αγωνιζόμενος στη Γιουβέντους για δύο χρόνια, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ενώ ανακηρύχθηκε δις ως ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του.

Πολ Πογκμπά

Μέλος των «τσικό» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2011 κατόρθωσε να ανέβει στην πρώτη ομάδα. Ο Σερ Άλεξ όμως είχε αντίθετη άποψη για τις ικανότητες του Γάλλου, μην πιστεύοντας ιδιαίτερα σε αυτόν, με τον Πογκμπά να αποχωρεί, βρίσκοντας ποδοσφαιρική στέγη στην Ιταλία. Με τη Γιουβέντους πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, που του επέτρεψαν να φανεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ως ένας παίκτης κορυφαίας κλάσης. Η Γιουνάιτεντ αντί να τραβά τα... μαλλιά της για το λάθος της φυγής του, επέλεξε να τον επαναφέρει στο ρόστερ της και το 2016 δαπάνησε το ποσό των 105 εκατομμυρίων για να τον επαναποκτήσει. Πάντως, μέχρι τώρα, δεν έχει αποδώσει ιδιαίτερα το... ό,τι δίνεις παίρνεις.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Last but not least, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της «Μεγάλης Κυρίας». Το 2003 ήταν το «πουλέν» του Φέργκιουσον, που τον ήθελε σαν τρελός από την Σπόρτινγκ. Τα επόμενα χρόνια η επιμονή του δικαιώθηκε και με το παραπάνω, με το Ρονάλντο να εξελίσσεται σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές και τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον αποκτά το 2009. Σπάζοντας κάθε ρεκόρ στο διάβα του, κατακτώντας τα πάντα ξανά και ξανά με τους «μερένχες», αποφάσισε να δοκιμάσει νέες προκλήσεις. Οι Ιταλοί τον κυνήγησαν και τον έκαναν δικό τους το περασμένο καλοκαίρι, στο μεγαλύτερο deal των τελευταίων ετών, με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού ο Πορτογάλος ξέρει πολύ καλά πως γίνεται. 

Έλενα Χαριτάκη