Έρικσεν, ο… στυλοβάτης της Δανίας!

Τις προσπάθειες των Δανών για διάκριση έχει πάρει… πάνω του ο Κρίστιαν Έρικσεν, όπως δείχνουν και τα 15 τέρματα που έχει πετύχει στα τελευταία 18 παιχνίδια με το εθνόσημο!



Έρικσεν, ο… στυλοβάτης της Δανίας!

Χάρη σε δυο δικά του τέρματα κόντρα στην Ουαλία (2-0), η Δανία πήρε το «τρίποντο» και ξεκίνησε έτσι με το… δεξί στις υποχρεώσεις της στο UEFA Nations League, για τον 4ο όμιλο του League B!

Για τον Κρίστιαν Έρικσεν βέβαια, το εύκολο γκολ με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας δεν αποτελεί έκπληξη, αφού στα τελευταία 18 ματς μαζί της έχει σημειώσει 15 τέρματα!

Το… απίστευτο όμως είναι ότι όποτε σκοράρει ο 26χρονος επιθετικός μέσος σε επίσημο παιχνίδι εθνικών ομάδων, η Δανία δεν χάνει ποτέ! Από τον Ιούνιο του 2011, όταν και κλήθηκε για πρώτη φορά στο εθνικό συγκρότημα της χώρας του, ο άσος της Τότεναμ έχει γνωρίσει την ήττα σε παιχνίδι που ο ίδιος σκόραρε μόλις δυο φορές, απέναντι σε Σκωτία (2011) και Πολωνία (2013), και οι δυο σε φιλικές αναμετρήσεις.

Εντύπωση προκαλεί ότι στην τελευταία προκριματική φάση, ο Έρικσεν σκόραρε συνολικά οκτώ φορές, ενώ άλλα τρία γκολ κράταγε για τα κρίσιμα πλέι-οφς, απέναντι στην Ιρλανδία (στη νίκη-πρόκριση με σκορ 5-1), ώστε η Δανία να δώσει το παρόν στο τελευταίο Μουντιάλ (στο οποίο πέτυχε και εκεί ένα τέρμα, απέναντι στην Αυστραλία).

Όσο λοιπόν ο Κρίστιαν Έρικσεν συνεχίζει να.. ματώνει τα δίχτυα, τότε οι Δανοί μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, γνωρίζοντας πως αυτός θα συνεχίσει να τους οδηγεί εκ του ασφαλούς ξανά στα μεγάλα τουρνουά, και επομένως σε δυο χρόνια ξανά σε ένα Euro, μετά το 2012…

Χρήστος Γραβιάς