Αμπαντού: Ποδοσφαιρική ωριμότητα που... ξαφνιάζει (vid)

Ποδοσφαιρική ωριμότητα, εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ικανότητα, θράσος. Ο Ίθαν Αμπαντού εντυπωσίασε στο ματς της Ουαλίας με τους Ιρλανδούς στην πρεμιέρα του Nations League και σκόρπισε ενθουσιασμό στους συμπατριώτες του, προσφέροντας στον Ράιαν Γκιγκς την επιβεβαίωση για την επιλογή που έκανε να ξεκινήσει τον νεαρό χαφ της Τσέλσι.  



Αμπαντού: Ποδοσφαιρική ωριμότητα που... ξαφνιάζει (vid)

Τέτοιες μέρες, πριν από έναν χρόνο και πιο συγκεκριμένα στις 5 Σεπτέμβρη του 2017, ήταν ο Μπεν Γούντμπερν που κατέγραφε την πρώτη του ασίστ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ουαλίας σε ηλικία 17 ετών και 322 ημερών.

Στις 6 του Σεπτέμβρη του 2018, ο Αμπαντού μοιράζει γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του σε ηλικία 17 ετών και 357 ημερών.

Η ετοιμότητα που έδειξε στον αγωνιστικό χώρο, στα 66 λεπτά που αγωνίστηκε απέναντι στην Ιρλανδία, στο πρώτο επίσημο ματς του Ράιαν Γκιγκς στον πάγκο των «δράκων», ήταν αρκετά για να φανερώσουν τα στοιχεία που έχουν διακρίνει οι «μπλε» του Λονδίνου στον νεαρό μέσο αλλά και οι προπονητές της εθνικής ομάδας της Ουαλίας ώστε να του δώσουν τις ευκαιρίες του στο επίπεδο των ανδρών.

Ήξερε να παρακολουθήσει τις φάσεις, να πιέσει ασφυκτικά τον αντίπαλο όταν έπρεπε, να κουβαλήσει τη μπάλα όπως το έκανε στη φάση του τρίτου γκολ από τον Άαρον Ράμσεϊ, να κάνει συνεχή κίνηση και να προσφέρει βοήθεια όταν οι συμπαίκτες του είχαν πρόβλημα στη μεταβίβαση, να κοιτάξει πάνω απ' τον ώμο του για να μην διατρέχει κίνδυνο όταν θα πάρει τη μπάλα αλλά και να τη στείλει με μακρινή μεταβίβαση ακριβώς εκεί που ήθελε.

Ο Ίθαν Αμπαντού εντυπωσίασε και δικαίως από το βράδυ της Πέμπτης έχει κερδίσει τα θετικά σχόλια στον διεθνή Τύπο...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης