Τα νέο αίμα των «Δράκων» της Εθνικής Ουαλίας

Με άρωμα Euro 2016 και οδηγό τον θρυλικό Ράιαν Γκιγκς στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος η Εθνική Ουαλίας είναι έτοιμη να παρατάξει την πλήρη αποστολή των «νέων όπλων» της στις δυο αναμετρήσεις της με την Ιρλανδία και την Δανία για το UEFA Nation League.



Τα νέο αίμα των «Δράκων» της Εθνικής Ουαλίας

Το  England365 σας παρουσιάζει τους επτά κάτω των 21 ετών εκλεκτούς του Ράιαν Γκιγκς που αναμένεται να αποτελέσουν την νέα γενιά της Εθνικής Ουαλίας στα χνάρια των προκατόχων τους Γκάρεθ Μπέιλ και Άαρον Ράμσει.

ΙΘΑΝ ΑΜΠΑΝΤΟΥ

Ο 18χρονος μέσος της Τσέλσι αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις της επόμενης γενιάς της Ουαλίας. Ο γεννημένος στο Έξετερ του Ηνωμένου Βασιλείου, Αμπαντού, βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση επιλέγοντας να εκπροσωπήσει τους «Δράκους» έναντι των «Τριών Λιονταριών», έχοντας κάνει ήδη το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών Ουαλίας στην φιλική αναμέτρηση με την Γαλλία τον περασμένο χρόνο.

Ο ταλαντούχος Αμπαντού διαθέτει την ικανότητα να αγωνίζεται κυρίως ως σέντερ μπακ προσφέροντας βοήθειες και στο κέντρο της ομάδας και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταγράψει συμμετοχές τόσο με την πρώτη ομάδα της Τσέλσι όσο και σε διεθνές επίπεδο.  Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2017-2018 υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε σημείωσε επτά εμφανίσεις ως βασικός, ενώ φέτος συμπεριλήφθηκε κανονικά στο πρόγραμμα προετοιμασίας του Μαουρίτσιο Σάρι.

ΚΡΙΣ ΜΕΦΑΜ

Ο 20χρονος σέντερ μπακ της Μπρέντφορντ έχει κάνει ήδη 27 πετυχημένες εμφανίσεις στη δεύτερη κατηγορία πρωταθλήματος Αγγλίας από τον πρώτο του αγώνα για τις «μέλισσες» την περασμένη σεζόν και έτσι θεωρείται από τον Μάρτιο και επίσημα άξιος εκπρόσωπος της Εθνικής Ουαλίας. Οι εμφανίσεις του Μέφαμ με την φανέλα της Μπρέντφορντ τράβηξαν στην διάρκεια του καλοκαιριού το ενδιαφέρον ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ όπως η Μπόρνμουθ και η Λέστερ με την Μπρέντφορντ να καταφέρνει στο τέλος να βγει νικήτρια της «μονομαχίας». Το μόνο σίγουρο είναι πως αν ο Μέφαμ μεταφέρει την εξαιρετική του φόρμα και στην διεθνή σκηνή γύρω από το όνομα του θα διαξιφιστούν περισσότεροι μνηστήρες.

ΜΑΘΙΟΥ ΣΜΙΘ

Ο 18χρονος μέσος εντάχθηκε στην ακαδημία της Μάνστεστερ Σίτι από την Γουέστ Μπρομ σε ηλικία 14 ετών και αυτό το καλοκαίρι παραχωρήθηκε ως δανεικός  στην ολλανδική Τβέντε όπου και έχει σημειώσει ήδη τρείς εμφανίσεις στην δεύτερη κατηγορία Ολλανδίας.  Ο Σμιθ έδωσε τον πρώτο του αγώνα με το εθνόσημο της Ουαλίας στο φιλικό με το Μεξικό τον Μάιο, με το Γκιγκς να φαίνεται να αναγνωρίζει την προσφορά του δίνοντας του στο μέλλον περισσότερο χρόνο παιχνιδιού.

ΜΠΕΝ ΓΟΥΝΤΜΠΕΡΝ

Ο Γούντμπερν συνιστά ένα ακόμη ανερχόμενο αστέρι που επέλεξε να εκπροσωπήσει την Ουαλία έναντι της Αγγλίας και αναμφίβολα το πιο καθιερωμένο από τα «νεαρά όπλα» του Γκιγκς.  Το παιδί θαύμα της Λίβερπουλ κατάφερε να γράψει την δική του ιστορία στην ομάδα με το τέρμα του στο περσινό παιχνίδι κυπέλλου με την Λιντς. Ένα γκολ που υπήρξε  απλά μία επιβεβαίωση για τον Κλοπ, ένα καλώς όρισες στην ομάδα του και μία τεράστια υπόσχεση σε όλους εμάς που τον είδαμε για το μέλλον. Αυτή τη σεζόν συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία ως δανεικός στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

ΧΑΡΙ ΓΟΥΙΛΣΟΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για harry wilson wales

Το «wonderkid» της ακαδημίας της Λίβερπουλ, ο νεότερος στην ιστορία διεθνής παίκτης της Εθνικής Ουαλίας που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο σε ηλικία 16 ετών και 207 ημερών επέστρεψε στους «ρεντς» θέλοντας να γράψει την δική του ιστορία. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός που δόθηκε τον Ιανουάριο δανεικός στην Χαλ και σε 6 εμφανίσεις μετράει 3 γκολ και 2 ασίστ, είχε την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας, όμως στο μυαλό του δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα: «Δεν αμφέβαλα ποτέ με ποια Εθνική ήθελα να αγωνιστώ. Γεννήθηκα στην Ουαλία και μεγάλωσα εκεί. Η Αγγλία με ήθελε αλλά είμαι ευγνώμων που παίζω για την Ουαλία».

Απώτερος του στόχος δεν είναι άλλος από το να πείσει, μετά τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Ράιαν Γκιγκς και τον Γιούργκεν Κλοπ ότι αξίζει μιας θέσης στην ομάδα του Άνφιλντ: «Είμαι στην Λίβερπουλ από τα 8 μου και το όνειρό μου είναι να παίξω στην πρώτη ομάδα. Ελπίζω να τα καταφέρω κάποια στιγμή στο μέλλον» θα δηλώσει.

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΡΟΥΚΣ

Ο νεαρός χαφ της Μπόρνμουθ διάλεξε την εθνική ομάδα με την οποία θα αγωνίζεται και πλέον θα προσπαθήσει να πείσει τον Ράιαν Γκιγκς ότι αξίζει μια θέση στις βασικές του επιλογές. Έχοντας φορέσει τις φανέλες της Αγγλίας και της Ουαλίας στις εθνικές ομάδες Κ20 και Κ21 αντίστοιχα, ο Ντέιβιντ Μπρουκς κλήθηκε να αποφασίσει σε ποια εθνική ανδρών επιθυμεί να αγωνιστεί. Ο ίδιος διάλεξε την Ουαλία και τόνισε πως ο προπονητής της, Ράιαν Γκιγκς, δίνει ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές και ελπίζει να τον πείσει για τις ικανότητές του. «Πάντα ήθελα να παίξω για την Ουαλία, ακόμα και όταν μικρότερος έπαιζα για την Αγγλία. Εάν έχω την ευκαιρία να κάνω μια συμμετοχή ή κι αν δεν την έχω, δεν θα ξαναλλάξω εθνική ομάδα. Είμαι με την Ουαλία τώρα και απλώς πρέπει να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ για να μπω στην 11δα» παραδέχτηκε ο 21χρονος.

ΤΑΙΛΕΡ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για tyler roberts wales

Ο Ρόμπερτς έχει εκπροσωπήσει την Ουαλία από το επίπεδο U17, αλλά η κλήση του για παιχνίδια της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Δανίας ήταν η πρώτη του σε ανώτερο επίπεδο.  Ο 19χρονος επιθετικός που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Γουέστ Μπρομ, μετακόμισε στην Λιντς τον Ιανουάριο, ενώ σήμερα αγωνίζεται στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Κωνσταντίνα Θεοδώρου