Οι προπονητές ζητούν κατάργηση του εκτός έδρας γκολ και «γρήγορες» καλοκαιρινές μεταγραφές

Την εισήγησή τους στην UEFA να εξετάσει το ενδεχόμενο κατάργησης του εκτός έδρας γκολ στις συλλογικές διοργανώσεις τις ζήτησαν κορυφαίοι προπονητές του αθλήματος, οι οποίοι εξέφρασαν παράλληλα την επιθυμία τους να κλείνει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.



Οι προπονητές ζητούν κατάργηση του εκτός έδρας γκολ και «γρήγορες» καλοκαιρινές μεταγραφές

Σε μια αλλαγή στους κανονισμούς, και συγκεκριμένα σε παράγραφο που έχει θεσπιστεί από το 1965, θέλουν να κάνουν προπονητές ευρωπαϊκών ομάδων, μιας και σε συνάντηση που έγινε με όργανα της UEFA εισηγήθηκαν να καταργηθούν τα εκτός έδρας γκολ στα νοκ-άουτ του Champions League και του Europa League και σε περίπτωση ισοπαλίας τα ματς να πηγαίνουν κατά πάσα πιθανότητα στην παράταση και τα πέναλτι.

Το πόιντ των προπονητών είναι πως δεν είναι τόσο δύσκολο πλέον να σκοράρεις μακριά από το γήπεδό σου, άποψη εν μέρει λογική αλλά μία που από την άλλη ισοπεδώνει εντελώς την δύναμη της έδρας. Στην συνάντηση πήραν μέρος πέραν των άλλων ο Αρσέν Βενγκέρ, ο διάδοχός του στην Άρσεναλ, Ουνάι Έμερι, και ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο.

Παράλληλα ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι καλοκαιρινές μεταγραφικές περίοδοι να τελειώνουν πριν την έναρξη της σεζόν και στα άλλα τρία μεγάλα πρωταθλήματα, κατά το παράδειγμα των Αγγλίας και Ιταλίας.

Γιώργος Σιάφας