Αγαπάει, αλλά πληγώνει τη Γιουνάιτεντ ο Κριστιάνο

Ξανά αντίπαλος της μεγάλης του αγάπης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αυτή τη φορά με άλλη φανέλα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε από τη Ρεάλ για λογαριασμό της Γιουβέντους, όμως η κληρωτίδα τον έστειλε ξανά πάνω στους «κόκκινους διαβόλους» στους φετινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Την προηγούμενη φορά που τέθηκε αντιμέτωπος με το αγγλικό κλαμπ, σκόραρε και στα δύο ματς...  



Αγαπάει, αλλά πληγώνει τη Γιουνάιτεντ ο Κριστιάνο

Η 15η Φλεβάρη και η 5η Μαρτίου του 2013 ήταν πολύ ιδιαίτερες ημερομηνίες για τον Πορτογάλο νυν σούπερ σταρ των «μπιανκονέρι».

Ήταν η πρώτη φορά που όφειλε για το καλό της ομάδας του να κάνει κακό στο κλαμπ μέσω του οποίου εδραιώθηκε στο κορυφαίο επίπεδο και κατάφερε να εκπληρώσει ένα μεγάλο παιδικό όνειρο με τη μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στα δύο παιχνίδια εκείνης της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, τόσο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όσο και στο «Ολντ Τράφορντ», ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε δίχτυα για να βοηθήσει τη «βασίλισσα» να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά...

Με την κεφαλιά για την οποία φάνηκε απλά να... παραμένει στον αέρα με άνεση και να έχει πραγματοποιήσει άλμα το οποίο μελετήθηκε επιστημονικά για τη δύναμη και το ύψος, αλλά και με προβολή από ασίστ του Ιγουαΐν στο Μάντσεστερ, προκάλεσε πόνο στον ποδοσφαιρικό του πατέρα, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον κόσμο που ανά πάσα στιγμή τον χειροκροτούσε.

Οι στιγμές που βίωσε στο γήπεδο όπου μέχρι και το 2009 μεγαλουργούσε, του έχουν μείνει αξέχαστες αφού ο κόσμος της Γιουνάιτεντ δεν ξέχασε το δικό της παιδί και όσες επιτυχίες είχε χαρίσει εκείνος στο κλαμπ.

Φέτος, καλείται ν' αφήσει ξανά στην άκρη την αγάπη του για τους «κόκκινους διαβόλους», για τους οποίους θα εύχεται να περάσουν παρέα με τη Γιουβέντους στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ...

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τότε προπονητής της Ρεάλ και νυν του συλόγου του Μάντσεστερ, Ζοσέ Μουρίνιο, είχε... ρίξει από τότε τα δίχτυα του για τη θέση στην άκρη του πάγκου του «Ολντ Τράφορντ», λέγοντας πως η καλύτερη ομάδα είχε μείνει έξω από τη συνέχεια της διοργάνωσης και μάλιστα δεν είχε σχολιάσει την αποβολή του Νάνι για το χτύπημα στον Αρμπελόα, μια εξέλιξη που είχε προκαλέσει τα έντονα παράπονα των Άγγλων προς τον Τούρκο ρέφερι του επαναληπτικού, Τσουνέιτ Τσακίρ.

Κώστας Ζάλιαρης