«Σωκράτης: Ο βράχος της Άρσεναλ με το πνεύμα του Σπαρτιάτη πολεμιστή»

Η αφοσίωση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο στόχο που έβαλε για να ξεχωρίσει και ν’ αφήσει εποχή στην Άρσεναλ, γίνεται ήδη αντιληπτή από τον βρετανικό Τύπο. Ο Έλληνας αμυντικός μίλησε στη Daily Mail, η οποία τον χαρακτήρισε Σπαρτιάτη πολεμιστή και προετοιμάζει τους οπαδούς της ομάδας για τη σταθερότητα που θα κερδίσει η άμυνα.  



«Σωκράτης: Ο βράχος της Άρσεναλ με το πνεύμα του Σπαρτιάτη πολεμιστή»

Ο Έλληνας στόπερ, συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός αμυντικού... παλαιάς κοπής, με την ανάγκη και την προτεραιότητα να αμύνεται και να διώχνει κάθε κίνδυνο για την εστία, ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε:

«Πρέπει πρώτα ν’ αμύνεσαι και μετά να ξέρεις και να παίζεις ποδόσφαιρο. Να ξέρεις να χειρίζεσαι τη μπάλα. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και οι περισσότερες ομάδες φροντίζουν να παίζουν κι όχι να μαθαίνουν άμυνα. Εγώ είμαι εδώ για να δείξω ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα, η δουλειά μου είναι να είμαι σωστός αμυντικός».

Η Daily Mail, στην προσπάθεια να τον παρουσιάσει στο κοινό των «κανονιέρηδων», αναφέρει πως: «Θα πέσει περήφανα στη μπάλα και θα μαρκάρει, ενώ μέσα στη μάχη θα επιδείξει καρδιά και ψυχή, όπως ορίζει το πνεύμα των Σπαρτιατών πολεμιστών. Ετοιμάζει μυς και στήθος στις διαστάσεις... ντουλάπας. Σου σφίγγει το χέρι για να σε χαιρετήσει και  καταλαβαίνεις πολύ καλά από την πρώτη στιγμή».

Όσο για το μεγάλο επώνυμό του και τη δυσκολία να το προφέρουν (και) στην Αγγλία, ο Παπασταθόπουλος απαντά: «Κρατάμε το Σωκράτης. Φανταστείτε να πρέπει να μου φωνάξει ένας συμπαίκτης μου για τη μπάλα και ν’ αρχίσει να λέει: “Παπασταθόπουλε, αριστερά ή δεξιά...”. Οπότε με φωνάζουν Σωκράτη ή Πάπα».

Για το ρόλο που έπαιξε η παρουσία των Ομπαμεγιάνγκ και Μκιταριάν στην Άρσεναλ, παίκτες με τους οποίους είχε συνεργαστεί και στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Έλληνας διεθνής απάντησε ότι: «Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα το γεγονός πως οι καλοί μου φίλοι βρίσκονταν στην ομάδα και έπαιξε ρόλο στην απόφαση που πήρα να έρθω στον σύλλογο. Πιστεύω ότι στην ηλικία των 30 ετών είναι το ιδανικό για έναν αμυντικό και θέλω να πιστεύω ότι για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια θα δίνω τα πάντα για την ομάδα μου. Ίσως είναι και η τελευταία ομάδα που επιλέγω μακριά από την πατρίδα μου, οπότε έχω έρθει για να βοηθήσω». 

Κώστας Ζάλιαρης