Αρνείται τις κατηγορίες του Οζίλ η Γερμανική Ομοσπονδία

Με ανακοίνωση απάντησε η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην έγγραφη δήλωση-παραίτηση του Μεσούτ Οζίλ από την Εθνική.Αρνείται τις κατηγορίες του Οζίλ η Γερμανική Ομοσπονδία

Ο 29χρονος άσος της Άρσεναλ τόνισε πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους της αποχώρησής του από την «Nationalmannschaft» αποτελεί το γεγονός ότι αισθάνθηκε πως η κριτική που δέχτηκε μετά τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας ξεπέρασε τα όρια λόγω των τουρκικών του καταβολών.

Τα ως άνω σαφώς και δεν έγιναν δεκτά από τους ιθύνοντες της DFB, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση, αποκρούοντας τα λεγόμενα του Οζίλ.

«Διαψεύδουμε καθέτως τις κατηγορίες που εμπλέκουν τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με ρατσιστικές συμπεριφορές. Η DFB έχει προσφέρει έργο σε θέματα που αφορούν την κοινωνική ενσωμάτωση ξένων ποδοσφαιριστών στη Γερμανία. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο Μεσούτ Οζίλ ένιωσε απροστάτευτος και έρμαιο ρατσιστικών επιθέσεων από μια ομοσπονδία που έχει αποδείξει πως δέχεται τη διαφορετικότητα» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ιωάννης Τζιουμακλής