Η... ό,τι να ‘ναι καλύτερη ενδεκάδα του Μουντιάλ!

Αρκετές εκπλήξεις επεφύλασσε η κορυφαία ενδεκάδα του Μουντιάλ, με τον Νέιμαρ λόγου χάρη να παίρνει την... wild card όπως έκανε και στην Γαλλία κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά και τους Φιλίπε Κουτίνιο και Ενγκολό Καντέ να μένουν εκτός. Με αγγλική συνταγή στα μπακ, με τους Κίραν Τρίπιερ και Άσλεϊ Γιανγκ να συμπληρώνουν το παζλ.



Η... ό,τι να ‘ναι καλύτερη ενδεκάδα του Μουντιάλ!

Πραγματικά με επιλογές χωρίς λογική, η FIFA ανέδειξε τους κορυφαίους στα γήπεδα της Ρωσίας, με τους εκπροσώπους να προέρχονται από πέντε διαφορετικές χώρες. Κάτω από την εστία βρίσκεται ο Ουγκό Γιορίς (Τότεναμ) που έκανε πολύ καλό τουρνουά παρά τα λάθη του, υπερισχύοντας ενδεχομένως του Τιμπό Κουρτουά που αν είχε φτάσει τελικό θα είχε πάρει σίγουρα τον τίτλο.

Στα άκρα της άμυνας βρίσκονται οι Τρίπιερ και Γιανγκ, με τον πρώτο να μην χωρούν αμφιβολίες πως δεν το άξιζε, και τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει κάνει μια διοργάνωση που δικαιολογεί την διάκριση αυτή. Στο κέντρο της άμυνας βρίσκονται οι Ραφαέλ Βαράν και ο Ντέγιαν Λόβρεν της Λίβερπουλ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει πως ίσως του αξίζει να συγκαταλέγεται στα κορυφαία σέντερ μπακ του κόσμου. Το λες και εν μέρει δικαίωση.

Και πάμε στα χαφ, όπου για κάποιον λόγο τον οποίο ξέρουν μόνο οι Κινέζοι που τον ξανά δανείστηκαν από την Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Παουλίνιο! Κι ας ο Ιβάν Ράκιτιτς, ας πούμε, ή ο Ενγκολό Καντέ (Τσέλσι) θα μπορούσαν να καπαρώσουν την συγκεκριμένη θέση. Από ‘κει και πέρα οι επιλογές είναι σχεδόν 100% λογικές, με τους Λούκα Μόντριτς, Εντέν Αζάρ (Τσέλσι), Αντουάν Γκριζμάν και Κιλιάν Μπαπέ να καταλαμβάνουν τις 5/6 θέσεις που έμειναν, με την άλλη να πάει εντελώς χαριστικά στον Νέιμαρ (σ.σ το ίδιο έγινε και στην Ligue 1 όπου αναδείχθηκε και κορυφαίος της σεζόν με τα μισά παιχνίδια του προγράμματος και ψευτοτραυματισμούς) και όχι ας πούμε στον συμπατριώτη του Φιλίπε Κουτίνιο, που ήταν και ο πραγματικός λόγος για την πορεία που έκανε η “σελεσάο” πριν μπει τέλος σε αυτήν από το Βέλγιο.

Συνοπτικά η... όχι και τόσο κορυφαία ενδεκάδα του Μουντιάλ:

Γιορίς, Τρίπιερ, Βαράν, Λόβρεν, Γιανγκ, Παουλίνιο, Μόντριτς, Αζάρ, Γκριζμάν, Νέιμαρ, Μπαπέ