«Iσοφάρισε» τις Αργεντινή-Ουρουγουάη σε τρόπαια η Γαλλία

Οι «τρικολόρ» πανηγύρισαν χθες (15/07) απέναντι στην Κροατία την κατάκτηση του δεύτερου Παγκόσμιου Κυπέλλου τους, «πιάνοντας» έτσι στην σχετική λίστα των νικητών τις Αργεντινή και Ουρουγουάη που έχουν εξίσου από δυο τρόπαια!



«Iσοφάρισε» τις Αργεντινή-Ουρουγουάη σε τρόπαια η Γαλλία

Χάρη στη νίκη τους με 4-2 στον μεγάλο τελικό της Μόσχας με αντίπαλο την Κροατία, οι Γάλλοι επέστρεψαν στην κορυφή του ποδοσφαιρικού πλανήτη μετά από είκοσι χρόνια!

Έτσι, άφησαν πίσω τους πλέον την Αγγλία και την Ισπανία που έχουν κατακτήσει στο παρελθόν μια φορά το Μουντιάλ (1966 και 2010 αντίστοιχα), έχουν στο παλμαρέ τους τις ίδιες επιτυχίες με τις δυο προαναφερθείσες χώρες της Λατινικής Αμερικής, και πλέον κυνηγάει τις Γερμανία, Ιταλία (4 κατακτήσεις) και Βραζιλία (5).

Την τροπαιοθήκη των Γάλλων κοσμούν πλέον, πέρα από τα δυο Παγκόσμια Κύπελλα, άλλα δυο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (1984, 2000) και δυο Κύπελλα Συνομοσπονδιών (2001, 2003).

Όσον αφορά πλέον το αμιγώς ευρωπαϊκό ενδιαφέρον, βάσει τροπαίων «ισοφάρισαν» την Ισπανία που έχει εξίσου τέσσερις μεγάλες κατακτήσεις (ένα Παγκόσμιο Κύπελλο/ τρία Euro), βρίσκονται πίσω μόνο από τους Γερμανούς (εκτός των τεσσάρων Μουντιάλ έχουν και τρία Euro) και μπροστά από τους Ιταλούς (που έχουν μεν ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα). 

Χρήστος Γραβιάς