Και όμως η Αφρική είναι ακόμα στο Μουντιάλ!

Η Γαλλία επέστρεψε σε τελικό Παγκόσμιας διοργάνωσης μετά από 12 χρόνια και η συνταγή της επιτυχίας είναι μυστικό... εκτός συνόρων.



Και όμως η Αφρική είναι ακόμα στο Μουντιάλ!

Οι «τρικολόρ» θα επιδιώξουν να επαναφέρουν τη χαμένη αίγλη 20 ετών, έχοντας κάνει την πιο επιτυχημένη «εισαγωγή», αφού 15 ποδοσφαιριστές της έχουν αφρικανικές ρίζες. Από που όμως κρατά η... σκούφια τους;

Η νέα γενιά των Γάλλων μοιάζει έτοιμη σαν άλλοτε να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου, αποπνέοντας έντονο άρωμα Αφρικής. 

Πιο αναλυτικά, το μικρό αστέρι της ομάδας, Κιλιάν Εμπαμπέ είναι από Καμερουνέζο πατέρα και Αλγερινή μητέρα, ενώ μείγμα εθνικότητας έχει και ο Ματουιντί, από Κονγκό και Ανγκόλα. Το «μηχανάκι» στα χαφ, Ν’γκολό Καντέ, είναι από Μαλιανούς γονείς, ενώ του Μεντί από τη Σενεγάλη. Γεννημένος στο Καμερούν ο Ουμτιτί, με τους πατεράδες των Κιμπεμπέ και Ενζονζί να είναι συμπατριώτες από το Κονγκό, μέρος όπου γεννήθηκε ο Μανταντά. Από την εξωτική Γουινέα ο Πολ Πογκμπά «κοντράρεται» με το Μαλί του Σιντιμπέ, με τον Τολισό να το παίζει... δίπορτο, αφού άνετα θα μπορούσε να εκπροσωπήσει το Τόνγκο. 

Αλγερινοί οι γονείς του Φεκίρ, μια αρκετά συνηθισμένη ένωση των Γάλλων, ενώ από το Μαρόκο κατάγονται του Ραμί. 

Τέλος, ένα μιξ Μαυριτανίας και Σενεγάλης είναι η μητέρα του Ντεμπελέ και τον Λεμάρ να παίζει ανάμεσα σε Νιγηρία και Γουαδελούπη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ντεσάν δεν κάνει μόνο τη Γαλλία υπερήφανη, αλλά και ολόκληρη την Αφρική. Το ταλέντο τελικά φαίνεται πως έχει πηγή προέλευσης, με τους «τρικολόρ» να έχουν βρει τον τρόπο να γαλουχούν σωστά και ευρωπαϊκά, αξιοποιώντας το «ατόφιο υλικό». Μια εθνική Γαλλίας που παρασύρει και θολώνει τους αντιπάλους της σαν την... αφρικανική σκόνη στο πέρασμά της. 

Έλενα Χαριτάκη