Στη λίστα της... μουντιαλικής πιτσιρικαρίας ο Αλεξάντερ Άρνολντ

Ακόμα ένας, ο 4ος κατά σειρά, που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας σε παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου δίχως να έχει κλείσει τα 20 έτη ζωής, έγινε ο Αλεξάντερ Άρνολντ στο ματς με το Βέλγιο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία.  



Στη λίστα της... μουντιαλικής πιτσιρικαρίας ο Αλεξάντερ Άρνολντ

Ο αμυντικός της Λίβερπουλ που κατάφερε μέσα από τις εμφανίσεις του με την κόκκινη φανέλα την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, να εξασφαλίσει μια θέση στην αποστολή των «τριών λιονταριών» για τη φετινή καλοκαιρινή διοργάνωση στη Ρωσία, βρέθηκε στο αρχικό σχήμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του, το βράδυ της Πέμπτης.

Με αυτή τη συμμετοχή του, σε ηλικία 19 ετών και 264 ημερών, έγινε ο 4ος Άγγλος διεθνής που παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δίχως να έχει κλείσει την ηλικία των 20 ετών!

Ο Μάικλ Όουεν το είχε κάνει στο Μουντιάλ του 1998 (18 ετών, 6 μηνών και 1 ημέρας) στη Γαλλία, ακολούθησε ο Ραχίμ Στέρλινγκ στα 19 του (6 μηνών και 7 ημέρών) στο τουρνουά της Βραζιλίας το 2014, ενώ στην ίδια διοργάνωση, όντας 18 ετών, 11 μηνών και 12 ημερών, έπαιξε και ο Λουκ Σο.

Γενικότερα, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έγινε ο 5ος Άγγλος που κάνει ντεμπούτο στην εθνική ομάδα πριν κλείσει τα 20, αφού στη σχετική λίστα (χωρίς να πρόκειται για παιχνίδι Μουντιάλ) βρίσκεται και ο Άαρον Λένον από το 2006, όταν αγωνίστηκε σε ηλικία 19 ετών, 1 μήνα και 30 ημερών.

Κώστας Ζάλιαρης