Με τη δεύτερη νεότερη 11άδα τους στην ιστορία των Μουντιάλ οι Άγγλοι!

Με μέσο όρο ηλικίας 25 έτη και 251 ημέρες, η 11άδα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι η δεύτερη νεότερη που έχει καταγραφεί για τα «τρία λιοντάρια» στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων!Με τη δεύτερη νεότερη 11άδα τους στην ιστορία των Μουντιάλ οι Άγγλοι!

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πραγματοποίησε οχτώ αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με τις αναμετρήσεις κόντρα σε Τυνησία και Παναμά.

Με δεδομένη την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ 2018 που διεξάγεται στη Ρωσία, απέμενε να φανεί αν τα «τρία λιοντάρια» θα περνούσαν ως πρώτοι ή ως δεύτεροι, ώστε να βρεθούν σε συγκεκριμένο μονοπάτι και να συνεχίσουν την πορεία τους.

Η 11άδα με την οποία ξεκίνησαν απέναντι στους Βέλγους, είχε μέσο όρο ηλικίας 25 έτη και 251 ημέρες, πράγμα που την έκανε τη δεύτερη νεότερη που έχει παρατάξει ποτέ η Αγγλία στην ιστορία της παρουσίας της στο τουρνουά. 

Την πρωτιά στο συγκεκριμένο κομμάτι κατέχει η ομάδα που παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, όταν σε παιχνίδι κόντρα στους Σουηδούς παρατάχθηκε με μέσο όρο ηλικίας 25 χρόνια και 207 ημέρες!

Κώστας Ζάλιαρης