Ο Άγγλος που ντριμπλάρει σαν τον... Μέσι!

Ήταν Δεκέμβριος του 2015 όταν το ποδοσφαιρικό άστρο του γεννημένου το 1998 στο Σάλφορντ της Αγγλίας, Κάλουμ Γκρίμπιν, μόλις άρχιζε να ανατέλλει. Για οκτώ ολόκληρα χρόνια ο νεαρός μέσος ήταν ένα από τα πολλά υποσχόμενα ταλέντα μέσα στις Ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει μέχρι και εκείνη τη στιγμή να φορέσει την διάσημη φανέλα της πρώτης ομάδας.



Ο Άγγλος που ντριμπλάρει σαν τον... Μέσι!

Στην νίκη της ομάδας στο UEFA Youth Leaugue ο Γκρίμπιν έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ τεχνικής, χορεύοντας στην άμυνα και δείχνοντας τις μοναδικές ικανότητες του με την μπάλα. Με κατάρτιση που θα ζήλευαν ακόμη και ποδοσφαιριστές που παίζουν σε κορυφαίους συλλόγους, ο Κάλουμ ντριμπλάρει σαν τον Λιονέλ Μέσι.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που βλέπουν στο πρόσωπο του τις εξωπραγματικές δεξιότητες και την ποδοσφαιρική ευφυΐα του Αργεντινού άσου. Αυτή άλλωστε ήταν και η καθοριστική εμφάνιση που έμελλε να πείσει τον επικεφαλής των Ακαδημιών της Γιουνάιτεντ, Νίκι Μπατ, για το λαμπρό μέλλον του πιτσιρίκου.

«Κοιτάς τον Κάλουμ και είναι από εκείνους τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τα πράγματα απλώς να συμβούν», δήλωσε ο Μπατ. «Μπορεί να κόψει τις άμυνες και να κερδίσει γκολ, αλλά μπορεί και να τις φτιάξει. Η πρώτη φορά που τον είχα δει να το κάνει αυτό ήταν στο παιχνίδι εναντίον της Βόλφσμπουργκ στην Γερμανία. Βλέπεις ότι παίκτες που έπαιξαν στο κορυφαίο επίπεδο, όπως ο Ράιαν Γκιγκς και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, δούλεψαν σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο στο γήπεδο κατά την διάρκεια της ακμής τους. Απέναντι στην Βόλφσμπουργκ ήταν η στιγμή της λάμψης του που σε κάνει να σκέφτεσαι πως αν τώρα το κάνει αυτό τότε μετά θα λάβει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία», πρόσθεσε ο πολύπειρος Άγγλος τεχνικός.

Ο 19χρονος μετρ στα χτυπήματα φάουλ έσπασε την περασμένη χρονιά όλα τα κοντέρ, εκπροσωπώντας μάλιστα την Αγγλία στην Εθνική των Νέων σημείωσε δυο γκολ εντυπωσιάζοντας στο παλιό Ολντ Τράφορντ. Ένα γεγονός που οδήγησε τον Ζοσέ Μουρίνιο να τον καλέσει στην προπόνηση μαζί με τους άσους των κόκκινων διαβόλων, Πολ Πογκμπά, Ρομελού Λουκάκου και Νεμάνια Μάτιτς. Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει με αυτό τον τρόπο να υπολογίζει σοβαρά τον νεαρό μέσο με επίκεντρο στην επίθεση και να τον περιλαμβάνει στα μελλοντικά αγωνιστικά του σχέδια. 

Η προσδοκία του ίδιου να βρει την δική του θέση δίπλα στους αστέρες της πρώτης ομάδας είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς βλέπει τους πρώην συμπαίκτες του στην Under-18 Άλεξ Τουανζέμπε και Μάρκους Ράσφορντ να έχουν ήδη προωθηθεί σε αυτή. Οι εμφανίσεις του δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστους ούτε τους οπαδούς της Γιουνάιντεντ που δείχνουν εμπιστοσύνη απέναντι στο νέο αίμα της ομάδας, έχοντας αναγνωρίσει την ικανότητα του Γκρίμπιν από την πρώιμη κιόλας εμφάνιση του με την Under-13 εναντίον του Άγιαξ σε ένα φιλικό παιχνίδι προς τιμήν της συνεισφοράς του Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ το 2011.

Κωνσταντίνα Θεοδώρου