Το ραντεβού της Αγγλίας με την Τυνησία το 1998 (video)

Η Αγγλία αντιμετωπίζει απόψε (21:00) την Τυνησία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θέλει να πράξει ότι έκανε και πριν 20 χρόνια στα γήπεδα της Γαλλίας.



Το ραντεβού της Αγγλίας με την Τυνησία το 1998 (video)

Τα «τρία λιοντάρια» ανταμώνουν και πάλι με τους Τυνήσιους μετά το 1998, με το ραντεβού τους να αποτελεί (όπως και σήμερα) το πρώτο ματς των δύο στην τελική φάση του Μουντιάλ.

20 χρόνια και τρεις μέρες πίσω, στις 15 Ιουνίου του 1998, οι δύο ομάδες είχαν ανταμώσει στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας, με τα «τρία λιοντάρια» να παίρνουν τη νίκη με σκορ 2-0.

Ο Άλαν Σίρερ με κεφαλιά στο 42ο λεπτό είχε βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του Γκλεν Χοντλ, με τον Πολ Σκόουλς να γράφει με εξαιρετικό σουτ το τελικό 2-0 στο φινάλε της αναμέτρησης.

Βασικός είχε αγωνιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Οι Άγγλοι τερμάτισαν τελικά στη 2η θέση του ομίλου τους, πίσω από τη Ρουμανία και στη φάση των «16» γνώρισαν τον αποκλεισμό από την Αργεντινή στη διαδικασία των πέναλτι μετά από μια… ματσάρα που είχε μείνει στο 2-2.

Η Τυνησία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση χωρίς νίκη και με μόλις ένα βαθμό, τον οποίο πήρε στην ισοπαλία με τη Ρουμανία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.